Kuva: Shutterstock

Tee rentouttava sivelyhieronta itsellesi tai puolisolle - katso ohjeet

20.10.2018 09:15 - Reija Saarinen

Hieronta on loistava tapa antaa itselleen rauhoittumisen aikaa.

Nykyihminen elää kauhean kiireen keskellä ja siksi on tärkeää ottaa itselleen aikaa. Yksi hyvä rentoutumiskeino on hieronta, joka saa kehon ja mielen rentoutumaan hetkessä.

Useimmiten hieronnan tekee joku muu, mutta todellisuudessa se on ihan yhtä rentouttavaa, jos se antaa itselleen. Kaisa Jaakkola kertoo Palaudu & vahvistu -kirjassaan sivelyhieronnasta, joka on hänen mukaan erittäin renttouttava.

Kyseinen hieronta rauhoittaa ja lisää oksitosiinin tuotantoa, joten olo on sen jälkeen rento ja onnellinen.

Katso alta ohjeet hieronnan tekemiseen.

1. Kokeile ensin olkavarttasi sivelemällä ja koita selvittiää, millainen kosketus sinusta tuntuu parhaalta. Kokeile sormenpäillä, kämmenellä tai vain puolikkaalla kämmenellä. Pidä kosketus rauhallisena ja hellänä. Pyri olemaan tilanteessa täysin läsnä, aisti kosketus. Jos kosketat toista, kosketa niin, että aistit ihon koskemassasi kohdassa.

2. Aloita siveleminen valitsemallasi tavalla. ensin toista käsivartta pitkin. Sivele myös käsivarren alapintaa. Vaihda kättä ja toista sama.

3. Sivele niskasta alaspäin hartioihin ja selkään. Käytä molempia käsiä tai vain toista. Sivele selkärankaa ylhäältä alas useita kertoja.

4. Jos haluat, käy samalla tavoin läpi koko vartalo. Puolison kanssa hieronnan voi tehdä paljaalle iholle, mutta sen ei ole tarkoitus olla seksuaalisesti virittäytynyt. Tärkeää on saada nauttia kosketuksesta ilman odotuksia muusta.

5. Lopuksi tuo kädet rinnalle tai halaa itseäsi. Hengitä hetken aikaa ja huomaa rauha.

Lisää vinkkejä rentoutumiseen ja hyvään elämään löydät kirjasta.

(kuva: Tammi)

Kaisa Jaakkola, Palaudu & vahvistu, Tammi, 2018.

Lue myös: Anna kumppanille tehokas hieronta oikeaoppisesti - katso lyhyt ja selkeä opetusvideo

Lue myös: Uusi hoito tuli Suomeen: Egyptiläinen hieronta on rentouttavaa ja samalla tehokasta

Kilpailut

Uusimmat