Uusi hoito tuli Suomeen: Egyptiläinen hieronta on rentouttavaa ja samalla tehokasta

30.10.2013 15:45 - Heli Thoren

3000 vanha terapeuttisessa hoitomuodossa lihaksia hierotaan syvältä kudoksista.

Jos mielii sekä rentoutua että saada kipeille ja jäykille lihaksille helpotusta, egyptiläinen hieronnan kokeileminen kannattaa. Puhdistavaksi ja tasapainottavaksi luonnehditussa hoitomuodossa lihaksia hierotaan syvältä kudoksista. Vaikka voisi kuvitella, että nivelet rutisevat otteiden voimasta, syvälle kudoksiin päästään rentouttavin ottein. 

Nina Fagerström Hanko Spasta kertoo, että uudenlainen hoitomuoto on otettu Suomessa hyvin ja ennakkoluulottomasti vastaan. Toistaiseksi Suomessa on vain yksi egyptiläistä hierontaa harjoittava tekijä. Adam Elhanas hieroo asikkaita Hangon lisäksi myös Helsingissä.

Miten egyptiläinen hieronta eroaa klassisesta hieronnasta?

Suomessa hierojan otteiden alla ei ole aina mahdollista rentoutua. Jos lihakset ovat jumissa, hieronta voi pahimmillaan tehdä todella kipeää. Kun taas haetaan rentouttavia hoitoja, ne ovat usein mukavaa hivelyä, joilla ei taas ole lihaksien jumiutumiseen vaikutusta. Egyptiläisessä hieronnassa voi rentoutua ja nauttia, mutta samalla lihakset saavat kunnon käsittelyn.

Missä egyptiläistä hierontaa voi opiskella?

Nimensä mukaisesti Egyptissä hierontamuotoa harjoittavia hierojia on runsaasti. Myös hierojamme Adam Elhanas on opiskellut siellä. Lisäksi hän on opiskellut yliopistossa anatomiaa.

Sopiiko hoitomuoto kaikille?

Lähtökohtaisesti hoito sopii kaikille. Toki on tärkeää neuvotella oman lääkärin kanssa hoidon sopivuudesta.

Miltä hieronta tuntuu?

Hieronta on erittäin miellyttävää, vaikka otteet ovatkin vahvoja. Hoitoon kuuluu, että käydään kehon eri kohtia läpi myös akupisteitä painamalla läpi. Toisilla hieronnan jälkeen voi olla liikuttunut ja jopa itkuinen olo. Monet säilövät kehoonsa erilaisia tunteita, jotka saattavat hieronnan avulla vapautua.

Mitä hoito maksaa?

Tunnin hieronta, jossa käydään läpi koko vartalo, maksaa 60 euroa. 90 minuutin hoito on 75 euroa ja puolen tunnin hoito 35 euroa.

Kilpailut

Uusimmat