Kuva: Getty Images

Julkkikset, jotka ovat avautuneet mielenterveysongelmistaan - yllättääkö?

12.11.2018 15:15 - Katariina Auvinen

Muun muassa Amanda Seyfried on syönyt masennuslääkkeitä jo yli kymmenen vuotta.

Mielenterveysongelmat ovat monelle arkipäivää, mutta positiivista on, että tietoisuus niistä ja niiden hoito on kehittynyt vuosien saatossa paljon. Myös monet julkisuuden henkilöt ovat kertoneet avoimesti omista mielenterveysongelmistaan, jotta muut samassa tilanteessa olevat hakisivat apua. 

Lady Gaga 

Laulaja Lady Gagalla, 32, on diagnosoitu post-traumaattinen stressioireyhtymä. Hän huomasi itsessään pieniä asioita, jotka saivat hälytyskellot soimaan. 

- Saatoin tuijottaa tyhjyyteen ja minun silmissäni musteni hetkeksi, hän kertoo. 

- Minulle tuli myös välähdyksiä niistä asioista, joista olen kärsinyt nuoruudessani ja ne on jätetty käsittelemättä. Aivoni olivat suojelleet minua, mutta tuli tilanne, etteivät ne enää pystyneet siihen. Päätin sen jälkeen hakea apua ongelmaani. 

Demi Lovato

Huumeiden yliannostuksesta parhaillaan toipuva Demi Lovato, 26, on puhunut avoimesti omista mielenterveysongelmistaan. Hän on halunnut tuoda asiaa julki, koska haluaa hälventää mielenterveysongelmien negatiivista leimaa. Lovatolla on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö. 

Lili Reinhart

Suositussa Riverdale-sarjassa näyttelevä Lili Reinhart, 22, on kertonut olevansa lääkityksellä, koska hän kärsii masennuksesta. Reinhart on kärsinyt masennuksesta jo muutaman vuoden. 

- Masennukselle ei ole olemassa mitään yhtä tiettyä oiretta. Masennuskaudet tulevat ja menevät aalloissa. Minun aivoni eivät ole tasapainossa, joten joudun ottamaan lääkkeitä, jotta en tuntisi koko ajan oloani masentuneeksi ja surulliseksi, Reinhart kertoo. 

Kristen Bell 

Näyttelijä Kristen Bell, 38, on avautunut kärsimästään masennuksesta julkisuudessa. Hän kertoi, että oli saanut 18-vuotiaana neuvon äidiltään. 

- Äitini neuvoi minulle, että jos tunnen itseni hieman oudoksi ja asiat ympärilläsi tuntuvat muuttuneen mustaksi ja masentavaksi, näin saat itsellesi apua, Bell kertoo. 

Nykyisin naisella menee hyvin ja hän kiittääkin äitiään avoimesta keskustelusta. Bell ei ymmärrä leimaa, joka mielenterveysongelmien ympärillä leijuu. Hän haluaakin luoda keskustelua asiasta. 

Carrie Fisher 

Prinsessa Leiaa Star Wars -elokuvissa näytellyt Carrie Fisher menehtyi kaksi vuotta sitten ollessaan vain 60-vuotias. Fisher kertoi julkisuudessa, että hänellä diagnosoitiin kaksisuuntainen mielialahäiriö. 

Amanda Seyfried

Näyttelijä Amanda Seyfried, 32, kertoi muutama vuosi sitten käyttävänsä masennuslääkkeitä. 

- En ikinä voi lopettaa niitä, nainen kertoi. 

Seyfried kertoi, että hän on syönyt lääkkeitä jo reilusti yli kymmenen vuotta. Hän on kertonut ottavansa pienimmän määrän lääkettä, joka on riittänyt hänelle aivan hyvin.

Chrissy Teigen 

Näyttelijä Chrissy Teigen on kahden lapsen äiti, mutta ensimmäisen lapsen, Lunan, syntymän jälkeen hän ajautui masennukseen. Teigen saikin diagnoosiksi synnytyksen jälkeisen masennuksen, jota lähdettiin hoitamaan terapian ja lääkkeiden keinoin. 

- Makasin vain sängyssä ja koko kehoani särki. En edes voinut syödä päiväkausiin ja se on vakavaa, koska tiedän kuinka iso juttu ruoka oikein on minulle. 

Nyt nainen voi paremmin. 

Lue myös: Mallikaunotar mureni täysin pettäjäpoikaystävän takia - elää nykyisin pimeässä huoneessa

Lähde: Marie Claire 

Kilpailut

Uusimmat