Kuva: Shutterstock

Runsas harjaaminen, otat liikaa vitamiineja... - Tavat, joilla altistat itsesi hiustenlähdölle

04.01.2019 18:15 - Emmi Moilanen

Kutreja ei aina ole tarpeen harjata useita kertoja päivässä.

Uutisoimme aiemmin ruoka-aineista, joita syömällä pidät kutrisi hyvässä kunnossa ja ennaltaehkäiset hiustenlähtöä. Bustle-sivusto uutisoi nyt myös tavoista ja elämänmuutoksista, jotka voivat huomaamattasi vaikuttaa hiustesi kuntoon. Voit lukea alta seikat, joista usein kannattaa ensimmäisenä lähteä etsimään syyllistä runsaasti irtoileville kutreille.

Tapa, jolla hoidat hiuksiasi

Jos huomaat normaalia runsaampaa hiustenlähtöä, on hyvä kiinnittää huomiota siihen, onko tapa, jolla hoidat ja muotoilet hiuksiasi muuttunut.

- Hiusmallit, -tuotteet, permanentit ja varsinkin vaalentaminen vaurioittavat hiusta. Myös muotoiluvälineet, kuten hiustenkuivaaja ja suoristusrauta voivat altistaa kutrien katkeilulle, muistuttaa perhelääkäri Jen Caudle.

Harjaat hiuksiasi liian usein

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, Caudle toteaa, että hiuksia voi harjata myös liian paljon. Hiuksia irtoaa päivän aikana viidestäkymmenestä sataan haiveneen. Jos kuitenkin harjaat hiuksiasi päivän aikana useita kertoja, ei ole tavatonta, että kutreja putoilee normaalia enemmän.

Syöt liikaa tiettyjä vitamiineja

Monipuolinen ja tasapainoinen ruokavalio takaa riittävän vitamiinien ja muiden ravintoaineiden saannin. Bustlen artikkelissa kuitenkin todetaan, että liian runsas A- ja D-vitamiinien tai proteiinin saanti voi olla syyllinen runsaaseen hiustenlähtöön.

Traumaattinen tapahtuma tai stressi

Caudle huomauttaa, että myös koettu traumaattinen tapahtuma tai runsas stressi voivat johtaa myös ohenevaan hiuskuontaloon. Stressi sotkee elimistön toimintaa, mukaan lukien hiusten karvatupet.

Lääkkeiden sivuvaikutus

- Useat eivät hoksaa ajatella tätä, mutta esimerkiksi tietyt ehkäisymuodot voivat altistaa hiustenlähdölle, Caudle kertoo.

- Myös jotkut verenohentajat ja mielialalääkitys voivat vaikuttaa samoin, hän jatkaa.

Caudle huomauttaa myös, että ennen lääkityksen aloittamista on hyvä aina keskustella lääkärin kanssa myös mahdollisista sivuvaikutuksista.

Lue myös: Suojaa hiuksesi kylmältä - 4 yllättävää tapaa, joilla teet hallaa hiuksillesi talvisin

Lue myös: Nyt hiukset sidotaan vain puoliksi kiinni - ihanimmat kampausideat koottiin yhteen

Lue myös: "Tyhjän kankaan" -meikki hurmaa Instagramissa - onko tässä Halloweenin hittityyli?

Lähde: Bustle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat