Kuva: Shutterstock

Yleiset terveysmyytit, joihin tulisi jo lakata uskomasta – oletko sinäkin yhä noudattanut?

30.01.2019 17:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi aamupalan väliin jättäminen ei tuhoa dieettiäsi, jos huolehdit riittävästä ravinnon saannista myöhemmin päivän aikana.

Laihdutuskuureihin, pikadieetteihin ja terveelliseen ruokavalioon liittyy yhä tänäkin päivänä hyvin paljon uskomuksia, jotka eivät kuitenkaan pidä paikkaansa. Pure Wow -sivusto selvitti, mihin yleisimpiin myytteihin olemme yhä taipuvaisia uskomaan. Voit lukea alta myös asiantuntijoiden vastaukset kumottua myyttiä koskien.

Myytti: Syöminen olisi hyvä lopettaa jo alkuillasta

Vastaus: Sinun ei tarvitse lopettaa syömistä jo alkuillasta. Vaikka pinttynyt uskomus niin sanoo, myöhäinen iltapala ei tuhoa dieettiäsi.

- Kalori on kalori… Jos kalorimäärä kokonaisuudessaan on suurempi kuin kulutuksesi, se johtaa kellon ajasta riippumatta painonnousuun, ravitsemusterapeutti Jamie Mast täsmentää.

Myytti: Aamupala pitäisi syödä aina

Vastaus: Aamupalan väliin jättäminen ei tuhoa dieettiäisi. American Journal of Clinical Nutritionissa julkaistu tutkimus osoitti, että aamupalan väliin jäämisellä ei ole merkittävää eroa painon kannalta. Tutkijat selvittivät tuloksia kahden koeryhmän avulla, joista toiset söivät aamupalaa säännöllisesti, kun taas toiset eivät.

Myytti: Laihduttaessa olisi hyvä vältellä hiilihydraatteja

Vastaus: Hiilihydraateista ei tarvitse luopua kokonaan. Myös dieetillä ollessa on hyvä kiinnittää huomiota myös siihen, että ruokavalio sisältää riittävästi hiilihydraatteja. Painonpudottajalle esimerkiksi tumma riisi, hedelmät ja vihannekset ovat erinomaisia hiilihydraattien lähteitä.

Myytti: Tarvitset mehupaaston, jotta elimistösi puhdistuu kunnolla

Vastaus: Et tarvitse mehupaastoa puhdistaaksesi elimistöä. Pure Wow:n artikkelissa muistutetaan myös, etteivät mehupaastot ole ainoa keino elimistön puhdistamiseen ja oikotie keveämpään oloon. Muista, että keho huolehtii myös itse itsensä puhdistamisesta, jolloin riittää, että syöt terveellisesti ja monipuolisesti.

Lue myös: Mitä enemmän hikoilee, sitä tehokkaampi treeni? Asiantuntija ottaa kantaa yleiseen uskomukseen

Lue myös: Unohda seksi - 10 yllättävää ja yleistä tunnelmantappajaa listattiin

Lue myös: 5 oikeasti hyvää tekosyytä jättää urheilutreeni välistä

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat