Kuva: Shutterstock

105-vuotiaaksi elänyt professori listasi neljä pitkäikäisyyden salaisuutta - noudatatko jo?

04.02.2019 15:15 - Katariina Auvinen

Pitkäikäisyyttä tutkineen Hinoharan mukaan tulisi aina valita portaat hissin sijaan.

Japanilainen professori Shigeaki Hinohara tutki pitkäikäisyyttä koko elinikänsä ajan. Hinohara eli itse 105-vuotiaaksi ja menehtyi vuonna 2017. Hinohara sai tutkimuksistaan tietoa, josta on nyt kiteytetty viisi sääntöä, joiden avulla ihminen voi saavuttaa pitkän eliniän. 

Murehdi vähemmän syömisiä, elä enemmän

- Kun olemme lapsia, pidämme hauskaa ja unohdamme usein syödäkin välissä. Miksi emme voisi pitää hauskaa myös aikuisena? Minä uskon, että voimme pitää tämän asenteen myös vanhempina, jolloin meidän ei pitäisi stressata niin paljon asioista. Sen sijaan meidän pitäisi keskittyä siihen, että kehomme saisi riittävästi lepoa, hän kertoi eräässä antamassaan haastattelussa. 

Jos haluat elää pitkään, älä ole ylipainoinen 

Ylipaino lisää riskejä sairastua muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin. 

- Aamiaiseksi juon kupillisen kahvia, lasillisen maitoa sekä lasillisen appelsiinimehua, johon olen sekoittanut teelusikallisen oliiviöljyä. Lounaaksi juon maitoa sekä syön muutaman keksin, jos minulla on aikaa. En ikinä ole nälkäinen, koska keskityn niin paljon työhöni. Illalliseni on kasvispainotteinen, hän kertoi. 

Sen sijaan, että ihmiset välttäisivät aterioiden syömistä, kannattaa kiinnittää huomiota terveelliseen ruokavalioon. 

Jos haluat eroon kivusta, pidä hauskaa 

Kipu riipii ja repii ihmistä palasiksi, mutta älä silti menetä elämänhaluasi sen takia. Sen sijaan tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi ja pidä hauskaa niissä rajoissa kuin vain voit. 

Valitse aina portaat hissin sijaan ja kanna omat laukkusi 

Hyötyliikunta on erinomainen liikkumismuoto, jolloin liikuttua tulee monesti huomaamatta. Hinohara neuvoo, että kannattaa valita aina hissin sijaan portaat ja esimerkiksi kantaa omat ostoskassit sisälle. Näin ollen ylläpidät omaa toimintakykyäsi. 

Lue myös: Ikäsi määrittää, miten sinun kannattaa syödä ja treenata - katso

Lue myös: Pariskunnalla on yli 30 vuoden ikäero: "Olen menettänyt ystäviäni"

Lähde: LADbible 

Kilpailut

Uusimmat