Kuva: Shutterstock

Tunnetko pahoinvointia seksin jälkeen? Se voi kertoa terveysongelmista

11.03.2019 12:15 - Katariina Auvinen - Luettu 1 431 kertaa

Satunnaiset pahoinvointiaallot voivat kertoa esimerkiksi endometrioosista.

Jotkut naiset tuntevat itsensä fyysisesti pahoinvoivaksi heti seksin jälkeen, mutta se ei ole merkki siitä, että petipuuhat olisivat olleet jotenkin huonoja. Sen sijaan Daily mail -julkaisun haastatteleman tohtori Leila Frodshamin mukaan vaikkakin tällainen olotila on harvinainen, niin se on myös mahdollista. 

Frodsham on synnytyslääkäri sekä gynekologi. Hän kertoo, että pahoinvointi voi olla merkki endometrioosista tai mahdollisesti siitä, että kohdunkaulaa on stimuloitu liikaa, koska se on erittäin herkkä. 

Endometrioosi tarkoittaa kohdun limakalvon sirottumatautia, jossa kohdun limakalvon kaltaista kudosta esiintyy kohdun ulkopuolella. Se on usein kivuliasta ja jos kärsit tästä, se voi aiheuttaa pahoinvointia yhdynnän jälkeen. Jos yhdyntä tuntuu sinusta kivuliaalta, sinun tulisi käydä gynekologin pakeilla, jotta asia voidaan selvittää. 

Kohdunkaula on erittäin herkkä ja sen liiallinen stimulointi voi aiheuttaa pahoinvointia. Tohtori Lauren Streicher, Northwesternin Yliopiston synnytyksien ja gynekologian kliininen professori kertoo, että kohdunkaula muuttuu kuukautiskierron aikana ja laskee jossain kohdin alemmaksi. Tämä voi tehdä sinusta herkemmän ja johtaa jopa pahoinvointiin. 

Aina pahoinvointiin ei liity kuitenkaan mitään suurempaa fysiologista ongelmaa, mutta jos pahoinvointi häiritsee sinua, kannattaa käydä lääkärin pakeilla. 

Lue myös: Seksin harrastaminen kaunistaa - kasvonpiirteet, jotka korostuvat välittömästi petipuuhien jälkeen

Lue myös: Mindfulness-harjoitukset parantavat seksielämää - lisäävät erityisesti naisten nautintoa

Lähde: Daily Mail 

Uusimmat