Kuva: Shutterstock

Miksi seksihalut ovat yhtäkkiä kadoksissa? Lääkärit listasivat 4 yllättävän arkipäiväistä syytä

07.06.2019 21:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi univaje ja vitamiinien puute voivat olla syitä heikentyneisiin haluihin.

Ongelmat parisuhteessa, tietyt mielialalääkkeet ja kiireinen vauva-arki ovat yleisimpiä seikkoja, jotka voivat saada seksihalut katoamaan lähes olemattomiin. Jos parisuhde on kunnossa, eikä järkevää selitystä kadonneille haluille tunnu löytyvän, ongelma saattaa piillä yllättävän arkipäiväisissäkin seikoissa.

Glamour-sivusto listasi myös muut yleiset syyt haluttomuuteen. Suomensimme arkipäiväiset, mutta yllättävät syylliset alle.

1. Olet viime aikoina yrittänyt pudottaa aktiivisesti painoa

Tiukka dieetti voi olla syy yllättäen kadonneisiin seksihaluihin.

- Radikaali laihdutuskuuri voi saada halut kaikkoamaan, sillä erilaisten ravintoaineiden vajauksella on vaikutuksensa myös petipuuhiin, selittää gynekologi Felice Gersh.

2. Kärsit vitamiinien puutteesta

Vaikka et olisikaan dieetillä tai pudottanut hiljattain merkittävästi painoasi, vitamiinivajeet ovat silti mahdollisia. Jos tiedät syöväsi hyvin yksipuolisesti, vitamiinien puutos voi olla piilevä syyllinen laskeneeseen libidoosi.

- Vitamiinivaje on yleinen uupumuksen ja haluttomuuden aiheuttaja, eikä asiaa pidä jättää huomiotta. Esimerkiksi D-vitamiinivaje on yleistä, endikrinologi Romy Block selventää vitamiinien vaikutusta seksihaluihin.

3. Univaje vaivaa

Vähäinen uni ja sen huono laatu ovat myös mahdollinen syy sille, miksi peiton heiluttaminen ei ole viime aikoina tuntunut kiinnostavan.

- Seksihalut katoavat, kun keho suuntaa energiaa muihin tarpeisiin, Block muistuttaa.

4. Olet todella stressaantunut

Joskus seksin harrastaminen lievittää stressiä ja pahaa mieltä, mutta jos kehosi käy jatkuvasti ylikierroksilla, on todennäköistä, että myös seksihaluja ei enää näy eikä kuulu. Jos libido on nollassa, ennen petipuuhiin ryhtymistä olisi hyvä keskittyä hellimään omaa mieltään jälleen kuntoon.

- Kokeile meditaatiota, joogaa, rentoutumisharjoituksia ja muuta tämänkaltaista, Gersh vinkkaa.

Lue myös: Pariskunnan seksielämä pelastui yksinkertaisella muutoksella: "Tapa on tullut jäädäkseen"

Lue myös: Voiko seksielämän aikatauluttaminen todella toimia? Naiset vastaavat

Lue myös: Pituus vaikuttaa seksielämään - katso ketkä ovat tyytyväisimpiä

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat