Kuva: Shutterstock

Rasva palamaan: 2 tehokasta intervallitreeniä kuntosi mukaan

22.06.2019 09:15 - Karoliina Kotala

Intervallitreeni on tehokasta treeniä, joka saa todella hien virtaamaan.

Intervallitreeni on erinomainen harjoitus ottaa säännöllisesti osaksi viikottaista liikkumista. Se kohottaa muun muassa juoksukestävyyttä ja saa takuulla hien virtaamaan. Alla kaksi tehokasta intervallitreeniä, jotka voit tehdä esimerkiksi juoksumatolla tai lenkkipolulla, oman kuntosi mukaan. Muista kuitenkin ennen intervallitreeniä lämmitellä huolella.

Aloittelijalle:

Juokse 30 sekunnin ajan niin kova kuin pystyt ja lepää 30 sekunnin ajan. Toista vuorotellen kymmenen minuutin ajan. Ota osaksi treeniä kerran tai kaksi kertaa viikossa.

Edistyneemmälle:

Juokse 30 metriä niin lujaa kuin jaksat ja kävele takaisin. Juokse uudestaan 30 metriä ja kävele takaisin. Lepää kolme minuuttia ja palaa alkuun. Juokse sitten 200 metriä niin kovaa kuin jaksat ja kävele takaisin ja toista taas juoksemalla 200 metriä. Lepää kolme minuuttia ja palaa alkuun. Juokse sitten 150 metriä ja kävele takaisin alkuun. Juokse taas 150 metriä ja kävele alkuun. Lepää kolme minuuttia ja palaa alkuun. Juokse jälleen 100 metriä ja kävele alkuun. Juokse taas 100 metriä ja kävele lopuksi hiukan. Toista treeni kolme kertaa viikossa.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Neljän minuutin vatsalihastreeni nostaa hien pintaan - vain kaksi teholiikettä riittää!

Kilpailut

Uusimmat