Kuva: Shutterstock

Juomat, joiden avulla lievität kivuliaita kuukautisia – raaka-aineet löytyvät jokaisen keittiöstä

25.06.2019 16:45 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi piparminttutee voi tuoda avun kuukautiskipuihin.

Kuukautiskipujen ja PMS-oireiden aikaan erilaiset herkkuhimot saattavat voimistua, tai joskus kipujen takia ajatuskin ruuasta saa voimaan pahoin. Oloa voi kokeilla helpottaa niin lempeällä joogalla kuin särkylääkkeelläkin.

Bustle-sivusto selvitti, millaisten juomien nauttiminen kuukautisten aikaan voi lievittää kipuja sekä ikäviä kramppeja. Suomensimme parhaimmat niksit alle.

Piparminttutee

Bustlen artikkelissa kerrotaan useiden tutkimusten osoittaneet, että piparmintun sisältämä mentoli rentouttaa kohdun lihaksia, jolloin krampit lievittyvät.

Vihreä tee

Vihreän teen sisältämät antioksidantit hellivät kuukautiskivuista kärsivää kehoa. Tee ei myöskään sisällä runsaasti kofeiinia, jolloin se voi olla kuukautisten aikaan parempi vaihtoehto vahvan kahvikupillisen sijaan. Kofeiinin tiedetään pahentavan PMS-oireilua joidenkin naisten kohdalla.

Ananasmehu

Ananas sisältää entsyymejä, jotka saattavat rentouttaa jännittyneitä lihaksia. Kuukautisten aikana kohdun lihakset voivat olla niin puristuneina, että krampit tuntuvat hyvin kivuliailta. Kokeile siis lisätä ananasmehu osaksi ruokavaliotasi kuukautisten aikaan, ja ota juomasta rentouttava hyöty irti.

Inkivääri ja kurkuma

- Suosittelen tulehdusta lievittäviä juomia, jotka sisältävät esimerkiksi kurkumaa ja inkivääriä, ravitsemusterapeutti Joyce Faraj täsmentää.

Bustlen artikkelissa vinkataan, että sitruuna ja kurkuma ovat yhdistelmä, joka lievittää tulehdusta kehossa ja voi tästä syystä lievittää myös kramppien aiheuttamaa kipua. Inkivääri, kurkuma ja sitruuna hellivät myös ruuansulatuselimistön toimintaa.

Lue myös: Lievitä kuukautiskipuja ja kramppeja lempeällä joogalla – katso asiantuntijan laatimat ohjeet

Lue myös: Miksi herkkuhimot voimistuvat juuri kuukautisten aikana? Asiantuntija kertoo syyn yleiseen ilmiöön

Lue myös: Teinipoika ei halua kuulla tyttöystävänsä kuukautisista - nettikansa raivostui

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat