Kuva: Shutterstock

3 vaihtoehtoa käsipainoille ja kahvakuulalle – treenipainot, jotka löytyvät kotoasi jo valmiiksi

08.09.2020 20:15 - Emmi Moilanen

Selkäreppu tai matkalaukku toimivat yllättävänä apuna kotitreenissä.

Kotitreeneissä usein vastukseksi riittää oma kehonpaino ja pääset katsomaan tästä ohjeet jumppaan, joka vie aikaasi vain 20 minuuttia.

Joskus kuitenkin myös kotitreeniltä kaipaa enemmän haastetta ja monipuolisuutta, jolloin treenivälineiden puute voi muodostua ongelmaksi. Yleinen niksi on hyödyntää täytettyjä vesipulloja käsipainoina erilaisissa käsien- ja muita yläkropan lihaksia vahvistavissa liikkeissä.

Bustle haastatteli personal trainer Mikey Newsonia, joka listasi julkaisulle muut vinkit, joiden avulla saat helposti lisävastusta ja treenivälineitä kotijumppaa varten.

1. Kyykkää selkäreppu painona

- Yksi parhaimmista keinoista saada lisävastusta on kasata selkäreppuun kirjoja kyykkyjen ja punnerrusten ajaksi, Newson vinkkaa.

Myös täytetyt vesipullot ovat erinomainen paino reppuun pakattavaksi.

2. Kannattele painavaa matkalaukkua

Tämä kikka edellyttää hieman tilaa. Pakkaa matkalaukku täyteen vaatteita, nappaa kahvasta kiinni ja kävele kotona ympäriinsä painon kanssa viidestä kymmeneen minuuttia.

Kantamuksina matkalaukun lisäksi toimii esimerkiksi myös riittävän painava työkalupakki.

3. Ota pyyhe vastukseksi

Myös rullattu kylpypyyhe toimii apuna ja lisävastuksena treenissä.

- Nappaa pyyhkeen molemmista päistä kiinni ja vedä sitä aivan kuin olisit repimässä sitä kahtia. Voit tehdä esimerkiksi erilaisia istumaannousuja, vatsalihasliikkeitä kiertäen ja hauiskääntöjä pyyhkeen avulla, Newson kertoo.

Lisäksi: Nappaa tuoli avuksesi

Varmista, että tuoli on riittävän tukevaa tekoa, jotta se pysyy treenin ajan paikoillaan eikä lähde esimerkiksi liukumaan pois altasi. Voit hyödyntää tuolia esimerkiksi dippeihin ja etunojapunnerrusten tekemiseen.

Lue myös: Voiko kotitreenin tehdä ilman kenkiä? Ammattilainen jakaa turvalliset tavat treenata paljain jaloin

Lue myös: Älä kadota treenimotivaatioita kotioloissa - vinkit kunnon ylläpitämiseen neljän seinän sisällä

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat