Kuva: Shutterstock

Kolme helppoa rentoutusliikettä jokaiselle, joka kaipaa lievitystä stressiin - kokeile jo tänään

02.05.2021 17:15 - Emmi Moilanen

Viimeisessä asennossa rentoudutaan selinmakuulla noin kymmenen minuutin ajan.

Kevät lähenee loppuaan ja kesän kynnyksellä moni puristaa viimeisiä velvollisuuksiaan kasaan ennen huolettomampien kesäpäivien koittamista. Kiireen keskellä lyhyt rentoutus tekee terää niin mielelle kuin kehollekin, ja rauhoittumiselle on hyvä ottaa aikaa säännöllisesti.

Popsugar-sivusto uutisoi joogaopettaja Yvonne Henrietan laatimasta rentoutuksesta, joka sisältää kolme liikettä ja vie aikaasi noin 15 minuutin ajan. Pääset lukemaan ohjeet rentouttavaan harjoitukseen alta.

Lapsenasento

(kuva: Shutterstock)

Polvistu lattialle niin, että polvet jäävät lantionlevyiseen haaraan. Hengitä sisään ja uloshengityksen aikana kumarru kuvanmukaisesti eteenpäin. Varmista, että niska ja selkäranka suoristuvat.

Voit asettaa kädet myös sivuille jalkojen viereen. Pysy asennossa viisi minuuttia.

Alaspäin katsova koira kiertoliikkeellä

(kuva: Shutterstock)

Asetu kuvanmukaiseen asentoon niin, että uloshengityksen aikana nostat lantion ylöspäin, jolloin vartalo muodostaa kuin nurin perin olevan v-kirjaimen. Lähde ojentamaan vasenta kättä kohti oikeaa nilkkaa sormet auki levitettyinä.

Tunnet kiertoliikkeen selkärangassa ja ylävartalossasi. Anna pään roikkua rennosti käsien välissä. Pysy asennossa kolmesta viiteen minuuttiin, jonka jälkeen voit toistaa saman toiselle kädelle.

Loppurentoutus makuuasennossa

(kuva: Shutterstock)

Asetu selinmakuulle ja sulje silmäsi. Anna koko vartalosi rentoutua ja pidä kädet koko ajan vartalon sivuilla. Nauti paikoillaan olosta ja rentoudu viidestä kymmeneen minuuttiin.

Lue myös: Tiedätkö milloin keho ja mieli todella kaipaavat lepoa? 5 vartalosi antamaa hälytysmerkkiä

Lue myös: Kaipaatko lisää liikkuvuutta kroppaan? 20 minuutin kehonhuoltotreeni onnistuu myös kotona

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat