Kuva: Shutterstock

Kehon antamat varoitusmerkit, joita ei tule ohittaa kuumalla säällä treenatessa

13.06.2021 15:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kesällä treeni ulkona maistuu, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että kuumassa keho on kovilla.

Kesän tullen moni siirtää treeninsä saleilta ulos. Pyöräily, kävely ja juoksu kauniissa kesäsäässä on ihana kokemus, mutta on syytä myös kiinnittää huomiota kehon antamiin varoitusmerkkeihin. Kesäkuumalla keho on nimittäin kovilla.

Ennen lenkille lähtöä kannattaa juoda riittävästi nestettä. Jos matka on pitkä, on syytä napata mukaan vettä tai energiajuomaa, jotta nesteytys onnistuu myös matkan aikana. Treeniaikaan on hyvä myös kiinnittää huomiota. Parasta on treenata aikaisin aamulla tai vastaavasta illalla. Kuumimpaan aikaan tehty treeni on nimittäin erittäin kuormittavaa.

Oikeanlaiseen vaatetukseen kannattaa myös panostaa. Pue päälle mahdollisimman kevyesti ja suosi hyvin hengittäviä materiaaleja. Löysä vaatetus voi olla hyvä vaihtoehto, sillä tällöin viilentävä ilmavirta pääsee myös vaatteiden alle. Värivalinnoissa kannattaa suosia muuta kuin mustaa, joka vetää lämpöä itseensä. 

Treenin aikana kannattaa kuunnella kehoa erityisen tarkasti. Keho antaa nimittäin varoitusmerkkejä siitä, että on aika lopettaa treeni ja siirtyä sisätiloihin. Näitä merkkejä ei kannata ohittaa. 

Jos siis lenkin aikana ilmaantuu seuraavia oireita, lopeta treeni, siirry pois auringosta ja yritä laskea kehon lämpötilaa:

1. Lihaskramppi tai lihaskouristus

2. Huimaus tai pyörtyminen

3. Äärimmäinen väsymys

4. Iho tuntuu kylmältä ja nihkeältä tai kuumalta ja kuivalta

Lue myös: Onko jumppatrikoiden alla haitallista pitää alushousuja? Asiantuntijat vastaavat

Lue myös: Eikö lenkkeily innosta? Ota testiin tehokas treeni, jolla saat hien pintaan ulkona ilman juoksua

Lähde: Health.cleavelandclinic

Uusimmat