Kuva: Shutterstock

Yksi joogaliike hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla - sekä vahvistaa että venyttää lihaksistoa

07.08.2023 08:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Tässä liikkeessä etenkin pakaralihakset pääsevät töihin.

Niin sanottu "chair pose", eli tuoliasana on joogan teholiike, joka sekä vahvistaa lihaksistoa että venyttää sitä. Joogaliikkeessä istutaan ikään kuin kuvitteellisen tuolin päälle.

Liike vahvistaa etenkin pakaralihaksia ja laittaa töihin myös selän, keskivartalon ja takareidet. Samalla se venyttää ylävartaloa, etenkin hartioita. 

- Tämän harjoituksen avulla voit vahvistaa pakaralihaksiasi, mikä helpottaa päivittäisten askareiden suorittamista joihin liittyy lantion ojentamista, kuten kävelyä, portaiden kiipeämistä tai juoksua, joogaohjaaja Brie Bednarski kertoo Bustle-julkaisulle.

Liike tehdään seuraavasti:

Seiso suorassa jalat lantiosi leveydellä toisistaan. Hengitä sisään ja nosta kädet pääsi yläpuolelle ja kurkota kattoa kohti. Hengitä ulos ja taivuta polviasi niin kuin istuisit kuvitteellisen tuolin päälle. Pidä reitesi yhdensuuntaisina lattian kanssa, mutta varo, etteivät polvesi ulotu varpaidesi yli. 

Jännitä keskivartalosi vetämällä ikään kuin napaasi kohti selkärankaa. Pidä huolta, ettet vedä hartioita korviisi, vaan säilytä hyvä ryhti ja rentous hartioissa. 

Hengitä rauhallisesti ja yritä pitää asento vähintään 30 sekuntia. Asennossa jo viipyillä myös minuutin ajan tai pidempäänkin, jos jaksaa.

Voit katsoa mallia alla olevasta videosta tai painamalla tästä.

Lue myös: Kodin seinät hyötykäyttöön - moni tehokas pilatesliike onnistuu kätevästi kotona seinää vasten

Lue myös: Niin sanottu "boat pose" on joogan teholiike - käy sekä treenistä että tehokkaasta venytyksestä

Lue myös: Milloin haavasta on syytä olla huolissaan? Poimi talteen vaaranpaikat ja hoitovinkit

Lähde: Bustle

Artikkeli on julkaistu alun perin 2. heinäkuuta.

Kilpailut

Uusimmat