Dieetit vaihtoon -lääkäri: Tipaton tammikuu on pahaksi sinulle

09.01.2013 11:45 - Rea Tallgren

Brittiläisessä reality-sarjassa Dieetit vaihtoon! edustava lääkäri Christian Jessen sanoo tuoreessa kirjoituksessaan napakasti, että tipaton tammikuu on kaikkea muuta kuin terveellinen ratkaisu.

Christian Jessenin mukaan tipaton tammikuu on monesti sellaisten ihmisten suosiossa, jotka normaalisti juovat enemmän, kuin olisi hyväksi. Miehen mukaan tipaton tammikuu antaakin monelle valheellisen hyvänolontunteen, ja virheellisen luulon siitä, että alkoholi ei ole ongelma, jos siitä kerta pystyy pysymään kuukauden erossa.

Miehen mukaan monet tipattomalla olevat ihmiset odottavatkin helmikuun ensimmäistä päivää kuin kuuta nousevaa ja päätyvät pahimmillaan juomaan tuolloin enemmän, kuin muuten olisivat juoneet.

Jessen myös muistuttaa, että elämme maailmassa, jossa ihmiset yrittävät löytää pikakeinoja kaikkeen mahdolliseen. Jessenin mielestä tipaton tammikuu on yksi näistä "harhoista". Hänen mukaansa juomista tulisi vähentää tasaisesti, ei kertarysäyksellä ja sen jälkeen palata normaaliin tapoihin.

Jessenin mukaan on myös täysin utopistista olettaa, että esimerkiksi maksa palautuisi kuukauden tauon aikana kaikista alkoholin aiheuttamista haitoista.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat