Eikö uni meinaa tulla? Ethän tee näitä yleisiä virheitä!

02.04.2013 17:15 - Karoliina Kotala

Lähes jokainen ihminen kärsii jossain elämänsä vaiheessa jaksosta, jossa unen saanti voi olla vaikeaa. Asiantuntijat muistuttavat seikoista, joita tulisi välttää kun nukahtaminen tuntuu mahdottomalta.

1. Älä jää sänkyyn.
Vaikka tunnit nukkumiselle kävisivätkin vähiin, ei lakanoiden väliin kannata jäädä odottamaan unen tuloa. Sen sijaan nouse ylös ja tee hetki jotain muuta, lue vaikka lempikirjaasi.

2. Älä juo alkoholia.
Moni turvautuu alkoholiin illalla siinä uskossa, että se rentouttaa. Totuus on kuitenkin toinen, sillä vaikka uni tulisikin aiheuttaa alkoholi yöllisiä heräilyjä.

3. Älä surffaa netissä.
Tietokonenäytön kirkas valo aktivoi aivot uskomaan, että on aika pysyä hereillä ja pirteänä. Ala siis himmentämään valoja kodissasi jo muutama tunti ennen nukkumisaikaa.

4. Älä nauti kofeiinia.
Jokainen tietää, että iltamyöhäinen espresso-kuppi voi aiheuttaa unettomuutta, mutta harva ymmärtää, että jopa iltapäivällä nautittu kahvikuppi voi vaikuttaa yöuniin. Kofeiinia löytyy kahvin lisäksi myös kaakaosta, teestä ja joistain virvokejuomista.

5. Älä urheile myöhään illalla.
Elimistön tulisi päästä rauhoittumaan kahden tunnin ajan ennen nukkumaan menoa, joten älä urheile myöhään illalla.

6. Älä tee töitä sängyssä.
Pyhitä sänky pääasiassa nukkumiselle ja seksille, äläkä työ sinne töitä. Aivosi saattavat pian yhdistää työstressin ja nukkumisen, joka hankaloittaa unen saantia takuulla.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat