Masturbointi edistää hyvinvointia - 5 syytä sooloseksin harrastamiselle

10.04.2013 19:15 - Reetta Haverinen

Seksuaaliterapeutti paljastaa kuinka monella tapaa masturbointi edistää kehomme hyvinvointia.

Seksi mielletään yleensä kahden ihmisen väliseksi rakkaudenaktiksi. Seksielämän ylläpitäminen ei edellytä kuitenkaan aina partneria. Itsetyydytys pitää seksuaalisuutemme elinvoimaisena ja se on monesta muustakin syystä erittäin suositeltavaa. Torontolainen seksuaaliterapeutti Judith Golden paljastaa, miksi meidän tulisi viettää enemmän aikaa oman kehomme parissa.

1. Ehkäise stressiä

Masturboidessamme keskitymme omaan kehoomme ja keskitämme ajatuksemme vain yhteen asiaan. Näin unohdamme hetkeksi kaikki työ- ja arkiasiat, jotka päässämme ovat pyörineet. Itsetyydytyksen aikana aivomme myös vapauttavat kehoomme mielihyvähormoneja, jotka saavat olomme vapautuneemmaksi ja raukeammaksi.

2. Helpota kuukautiskipuja

Orgasmit voivat helpottaa kuukautisista johtuvia vatsakramppeja. Myös seksin aikana aivomme välittämät hormonit voivat helpottaa tuskaista oloa. Kehomme ovat kuitenkin yksilöitä, ja kaikille itsetyydytys ei välttämättä tuo pelkkiä positiivisia tuntemuksia menkkojen aikana. Joskus orgasmit saavat vatsakrampit tuntumaan entistä voimakkaimpina.

3. Tutustu omaan seksuaalisuuteesi

Seksuaaliterapeutit suosittelevat niitä naisia, jotka eivät ole koskaan kokeneet orgasmia, aloittamaan seksuaalisuuteensa tutustumisen masturboimalla. Näin jokainen löytää juuri ne kohdat kehostaan, joiden koskettelu tuntuu hyvältä. Seksin harrastamisesta partnerin kanssa tulee myös nautinnollisempaa kun tiedostaa itse, minkälaisesta hellimisestä nauttii eniten.

4. Pidä kroppasi elinvoimaisena

Vanha sananlasku '' vierivä kivi ei sammaloidu'' pitää paikkansa. Seksin harrastaminen edellyttää, että verestämme löytyy typpioksidia. Kehomme tuottaa tätä kemikaalia vereemme kun harrastamme seksiä yksin tai partnerin kanssa. Typpioksidi tasot pysyvät voimissaan, kun seksi on säännöllistä. Pitkät kuivat kaudet kuihduttavat oksidivarastojamme, joten mitä pitempään olemme ilman seksiä, voi esimerkiski erektion saamisesta tulla miehelle vaikeampaa.

5. Nukahda nopeammin

Masturboinnista voi olla apua unen saamisessa. Seksin jälkeen monet tapaavat nukahtaa, koska seksin jälkeen verenpaine alenee ja keho rentoutuu endorfiinien vaikutuksesta. Masturbointi saa kehomme reagoimaan samalla tavalla. Unilääkkeille löytyy siis mukavampiakin vaihtoehtoja!

Lähde: Best Health

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat