Ehkäisypillerit laskevat varattujen naisten kilpailuviettiä – sinkkunaisiin ei vaikutusta?

31.05.2013 20:45 - Reija Saarinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan nainen, joka käyttää ehkäisypillereitä, on vähemmän kilpailukykyinen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että naiset eivät tappele miehestään yhtä kovasti, kuin ne naiset jotka eivät käytä hormonaalista ehkäisyä.

Hollantilaisessa kyselytutkimuksessa mitattiin naisten seksuaalisuutta ja sitä, miten he suhtautuvat muihin naisiin, ystävinä vai vihollisina? Koehenkilöt olivat 20-31-vuotiaita. Heidän tuntemuksiaan kartoitettiin kyselykaavakkeella, jota heidän tuli täyttää syödessään ehkäiypillereitä sekä niiden käytön lopettamisen jälkeen.

Tutkijat huomasivat, että parisuhteessa olevat naiset olivat vähemmän kilpailuhenkisiä silloin, kun he söivät ehkäisypillereitä. Tämä ilmeni myös silloin, kun toinen nainen yritti vikitellä heidän miestään. Tutkijat uskovat tämän johtuvan siitä, että ehkäisypillerit alentavat testosteronitasoja. Testosteroni on hormoni, joka nostaa kilpailuhenkisyyttä niin miehillä kuin naisillakin.

Sinkkunaisiin tämä ei sen sijaan päde. Tutkijat uskovat, että halu miehen tapaamiseen saattaa syrjäyttää e-pillereiden hormonaaliset vaikutukset. Ehkäisypillerit vaikuttavat sinkkunaisiin myös toisella tavalla: tutkimuksessa nimittäin selvisi, että ehkäisypillereitä syövät naiset saattavat valita kumppanikseen sellaisia miehiä, joita eivät valitsisi ilman hormonaalista ehkäisyä.

Tiedemiehet kuitenkin huomauttavat, että tutkimus on alkutekijöissään ja lisätutkimuksia tarvitaan vielä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat