Asiantuntijat myöntävät: Joillekin tupakoinnin lopettaminen on mahdotonta

05.06.2013 16:45 - Reetta Haverinen

Monille alkoholisteille absolutismi on ainut vaihtoehto riippuvuudesta parantumiseen. Lääkärit ovat kuitenkin sitä mieltä, että tupakoitsijoille täydellinen tupakkalakko ei aina toimi.

Terveydenhuollon asiantuntijat ovat antaneet uusia ohjeita tupakoitsijoille, jotka yrittävät sinnikkäästi päästä eroon savukepaheestaan. Asiantuntijat kehottavatkin nyt mahdottomalta tuntuvan tupakkalakon sijaan edes vähentämään sauhuttelua. Jo poltettujen savukkeiden määrän vähentäminen edistää tupakoitsijoiden terveyttä, vaikka täydellinen lakko ei onnistuisikaan.

Uusissa ohjeissaan Britannian terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehottaa tupakasta riippuvaisia ihmisiä myös kokeilemaan nikotiinipurukumeja ja -laastareita. Nikotiiniriippuvaiset, jotka tahtovat vähentää tupakointiaan, voivat yrittää myös korvata osan savukkeistaan vaihtoehtoisilla nikotiinituotteilla. Asiantuntijoiden mukaan nikotiinipurukumien ja -laastareiden käyttö on täysin turvallista myös tupakoinnin ohella.

Itse asiassa asiantuntijat ovat sitä mieltä, että monet tupakoitsijat kokevat lopettamisen helpommaksi, kun alkavat käyttää korvikkeita tupakoinnin aikana.

Jotkut asiantuntijat myös uskovat, että sähkötupakat voivat auttaa joitain tupakoitsijoita vähentämään sauhuttelua. Monet lääkärit pitävätkin sähkösavuketta perinteistä tupakkaa parempana vaihtoehtona, vaikka kaikkia sähkötupakan pitkäaikaisvaikutuksia ihmisten terveyteen ei ollakaan vielä ehditty tutkia.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat