Kärsitkö kuorsauksesta? Aloita lauluharrastus ja ongelma katoaa

19.08.2013 22:45 -

Miljoonia ihmisiä vaivaava kuorsaus voidaan selättää yksinkertaisilla lauluharjoituksilla.  

Iso-Britannian lääketieteellinen yliopisto on havainnut tutkimuksessaan keinon lievittää kuorsauksesta kärsiviä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan päivittäinen kuuri erilaisia lauluharjoituksia vahvistaa kurkussa ja kitalaessa olevia lihaksia.

Lauluopettaja Alise Ojay huomasi puolivahingossa, että oikeanlainen lauluharjoitus poisti hänen kuorsauksesta kärsineen ystävänsä ongelman. Ojay ja yliopisto tutki asiaa tarkemmin kolmenkymmenen ihmisen kanssa, jotka kärsivät uniapneasta ja kuorsauksesta.

Kuorsaajat suorittivat lauluharjoituksia vain muutaman minuutin päivässä kolmen kuukauden ajan. Yliopiston tutkija Malcolm Hilton painottaa innoissaan, että tekniikka on todella mullistava ja sen syväluotaavampi tutkimus voisi vähentää kuorsauksista aiheutuvia leikkauksia.

- Valtaosan kuorsausongelmat paranivat merkittävällä tavalla. Ojayn vetämät kurkunpään lihaksia vahvistavat laulusessiot poistivat osalta tutkimukseen osallistuneilta kokonaan kuorsauksen. Osalla kuorsauksen äänenvoimakkuus hiljeni ja kokonaisvaltainen unenlaatu parani, Hilton kertoo.

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat