4 eri persoonallisuustyypiä - katso ja testaa, mihin ryhmään kuulut

03.09.2013 11:15 - Karoliina Kotala

Ask Women -sivusto opastaa selvittämään, mihin neljästä persoonallisuustyypistä kuulumme.

Asiantuntijat kertovat ihmisen luonteen olevan sekoitus neljää erilaista persoonallisuustyyppiä; sangviinista, flegmaattista, koleerista ja melankolista. Ihmisen persoonallisuus puolestaan rakentuu ihmisen luonteesta ja temperamentista.

Ihmisen luonteeseen taas vaikuttaa kokemukset, kuten vanhempien opettamat arvot ja opit, sosiaaliset normit, lähipiirin ajattelutavat ja monet muut kulttuuriset seikat. Temperamentti puolestaan on persoonallisuuden pohja, joka perustuu yksilön biologiseen ja geneettiseen rakenteeseen ja se on jokaisella yksilöllinen ja synnynnäinen.

Suurimmalla osalla persoonallisuus koostuu neljästä eri persoonallisuutyypistä, mutta useimmiten on mahdollista tunnistaa kaksi päätyyppiä. Mitä piirteitä sinä tunnistat itsestäsi?

1. Sangviininen: Olet spontaani, optimistinen, innostunut, energinen, impulssiivinen ja joustava. Olet kasvoiltasi ilmeikäs ja rakastat käyttää sanoja, kuten "seikkailu", "energia", "uusi", "hauska" ja "matkailu".

2. Flegmaattinen: Sosiaaliset taitosi määrittävät sinut ja olet hyvä ilmaisemaan itseäsi ja lukemaan muiden ihmisten eleitä ja ilmeitä. Olet nokkela ja hyvä hahmottamaan kokonaisukuvaa, mutta myös äidillinen, sympaattinen ja ilmaiset tunteitasi. Kasvonpiirteiltään flergmaattinen ihminen on sileäihoinen, muhkeahuulinen, pyöreäkasvoinen ja pieninenäinen. Lempisanoja ovat "intohimo", "herkkä" ja "ihana".

3. Koleerinen: Olet suora, keskittynyt, vahva, analyyttinen ja looginen. Olet myös rohkea ja kilpailuhenkinen. Koleerisen ihmisen leuka on usein kulmikas, hänellä on korkeat poskipäät ja korkea otsa. Rakastat sanoja "äly", "kunnianhimo" ja "haasteet".

4. Melankolinen: Olet rauhallinen, lojaali ja järjestelmällinen, mutta myös varovainen ja sovinnainen. Lempisanojasi ovat "perhe", "lojaali", "kunnioitus", "arvot" ja "moraali".

Lähde: Ask Women

Kilpailut

Uusimmat