Tiesitkö miesten tarvitsevan näin paljon naishormonia?

12.09.2013 19:15 - Senni Loikala

Estrogeeni on miehille paljon tärkeämpi hormoni kuin aiemmin luultiin, todistaa tuore amerikkalainen tutkimus.

Monesti saatetaan ajatella, että miehet pysyvät seksuaalisesti lähes muuttumattomina ikääntyessään. Aiemmin on toki tiedetty, että miehillä testosteronin määrä vähenee ikääntyessä. Nyt tutkijat ovat kuitenkin löytäneet myös estrogeenitasoilla olevan merkitystä etenkin ikääntyvien miesten seksuaaliseen suorituskykyyn.

Tutkijat antoivat tutkimusryhmään kuuluville miehille lääkkeitä, jotka pysäyttivät heidän lisääntymiskykyyn vaikuttavien hormonien tuotannon, niin testosteronin kuin estrogeenin. Lisääntymishormonien tuhoamisen jälkeen osa miehistä sai sekä testosteronia että estrogeenia ja toinen osa miehistä sai pelkkää testosteronia.

Miehillä, jotka eivät saaneet estrogeenia, rasvakertymät olivat huomattavasti suurempia kuin naishormonia saaneilla miehillä. Lisäksi estrogeenitta jääneiden miesten seksuaaliset halut ja erektion voimakkuus kärsivät.

Miehet tarvitsevat sekä testosteronia että estrogeenia pysyäkseen fyysisesti hyvässä kunnossa ja terveinä, tutkimus summaa. Lisäksi tutkimustulokset naishormonin tärkeydestä miehille auttaa lääkäreitä kehittämään uusia hoitoja, joilla voidaan vaikuttaa ikääntyvien miesten fyysisiin muutoksiin ja viriiliyteen.

Tutkimus toteutettiin Amerikassa, bostonilaisessa opetussairaalassa ja lääketieteellisessä tutkimuslaitoksessa.

Lähde: Preventation

Kilpailut

Uusimmat