Suoja säteilyltä, helpottaa flunssaa - 8 syytä syödä viinirypäleitä

07.10.2013 15:45 - Heli Thoren

Jos haluat syödä helposti hyvää, tartu viinirypäleterttuun.

Viinirypäleillä on yllättävän hyviä terveysvaikutuksia. Listasimme 11 kohtaa, jonka jälkeen tekee mieli pysähtyä hedelmäosastolla herkullisten terttujen kohdalla.

1.Taistelee flunssaa vastaan

Viinirypäleissä on paljon kuituja ja niiden mehussa on ravintoaineita, joiden on tutkittu taistelevan jopa syöpää ja sydäntauteja. Viinirypäleet auttavat kehon immuunisysteemiä toimimaan paremmin. Viinirypälemehu saattaa auttaa myös jo iskeneen flunssan kanssa.

2. Silottaa ryppyjä

Viinirypäleissä on paljon antioksidantteja ja rasvahappoja, jotka auttavat ihoa näyttämään hehkeältä. Viinirypäleiden siemenöljyn on todettu auttavan ryppyjen silottamisessa.

3. Valkaisee hampaita

Viinirypäleiden sisältämän hapon on todettu poistavan tummentumia hampaiden pinnasta. Hieman raa'at viinirypäleet sisältävät runsaasti happoa. Kun rypäleet kypsyvät, hapon määrä vähenee.

4. Kaunistaa käsiä

Tee sokerista ja kymmenestä viinirypäleesta kuorinta-aine käsille. Hiero sitä kynsinauhoihin, niin saat pehmeät ja hyvinvoivat sormet.

5. Suojelee sydäntä

Tutkimuksissa rypäleiden on todettu vaikuttavan verisuonten hyvinvointiin. Rypäleet saattavat myös auttaa verisuonten seinämiä joustamaan, jolloin veri pääsee virtaamaan jouhevammin. Tutkimuksissa selvisi, että jo 10 mg rypälemehua päivässä auttaa sydäntä dramaattisesti voimaan paremmin.

6. Suojaa säteilyltä

Viinirypäleiden sisältämien ravintoaineiden on todettu suojaavan kehoa säteilyä vastaan. Näin viinirypäleitä kannattaisikin popsia esimerkiksi silloin, jos sairastaa syöpää ja käy sen vuoksi sädehoidossa.

7. Auttaa diabetekseen

Ihmiset, ketkä kärsivät diabeteksesta saivat hyötyä rypäleiden syömisestä. Rypäleiden syömisen jälkeen veden sokeritasapaino putosivat kymmenen prosenttia.

8. Auttaa lihaksia palautumaan

Kovan urhelusuorituksen jälkeen kannattaa herkutella viinirypäleillä. Hedelmän sisältämien antioksidanttien on todettu elimoivan lihaskipua ja auttavan lihaksia toipumaan.

Lähde: Fitnea.com

Kilpailut

Uusimmat