Syömällä silkkiset ja kauniit hiukset - lue, mitkä ruoka-aineet tekevät päällesi ihmeitä

17.11.2013 23:15 -

Pelkkä shampoo ja hoitoaine eivät tee hiuksista kiiltäviä ja hyvinvoivia. Hiusten laatuun vaikuttaa myös se, mitä suuhunsa laittaa.

Jos haluaa terveet ja kiiltävät hiukset, täytyy syömiseen kiinnittää huomiota. Hiukset kasvavat noin 6-12 millimetriä kuukaudessa. Uusien hiusten laatuun vaikuttaa se, mitä ravinteita syö. Oikealla ruokavaliolla voi nopeuttaa hiusten kasvua. Lisäksi ravinnon ollessa kohdillaan, uudet hiukset kasvavat heti alusta saakka paksumpina.

Katso alta lista ruoka- ja ravintoaineista, jotka parantavat hiusten laatua.

Lohi

Lohi on täynnä omega-3-rasvahappoja, proteiinia, B12-vitamiineja ja rautaa. Omega-3-rasvahappoja tarvitaan päänahan terveyden tukemiseen. Kasvissyöjät voivat ottaa esimerkiksi 1-2 ruokalusikallista pellavansiemenöljyä päivässä.

Pavut

Erityisesti tarhapavut ja linssit ovat tärkeä osa hiustenhoidossa. Pavut tarjoavat paljon proteiinia mikä edistää hiusten kasvua. Pavuissa on myös myös rautaa, sinkkiä ja biotiinia. Asiantuntija suosittelee syömään papuja ja linssejä kolme kuppia viikossa.

Pähkinät

Parapähkinät eli brasilian pähkinät ovat loistava seleenin lähde. Saksanpähkinät sisältävät paljon alfalinoleenihappoa ja omega-3-rasvahappoja, jotka vaikuttavat hiusten kuntoon. Saksanpähkinöiden lisäksi cashew- ja pekaanipähkinät sekä mantelit ovat hyviä sinkin lähteitä. Sinkin puute voi johtaa hiusten irtoamiseen.

Kana

Kana ja kalkkuna tarjoavat laadukasta proteiinia. Ilman riittävää proteiininsaantia hiukset voivat haurastua ja niiden väri saattaa heikentyä.

Kananmuna

Kananmunat tarjoavat suuren määrän proteiinia. Ne sisältävät myös B12-vitamiineja ja biotiineja.

Vähärasvaiset maitotuotteet

Esimerkiksi rasvaton maito ja jogurtti ovat hyviä kalsiumin lähteitä ja lisäksi niissä on tärkeitä kivennäisaineita. Ne sisältävät myös heraa ja kaseiinia, jotka ovat laadukkaita proteiinin lähteitä.

Lähde: Black Doctor

Kilpailut

Uusimmat