Juotko liikaa kahvia? Lue mielenkiintoiset vaihtoehdot mielen virkistämiseen

20.11.2013 12:45 -

Keho ei aina tarvitse kofeiinia väsymyksen estämiseksi. Tarjolla on myös monenlaisia muita keinoja mielen ja kropan piristämiseen.

Suurin osa ihmisistä litkii usemman kupin kahvia päivittäin. Myös energiajuomien kulutus on viime vuosina kasvanut tasaista tahtia.

- Teemme mitä vain saadaksemme jostakin energiaa ja luotamme kahviin enemmän kuin mihinkään muuhun. Se sisältää runsaasti antioksidantteja, mutta jokapäiväinen kahvin kulutus ei kuitenkaan ole tarpeellista. Kahvinjuonnin sijaan väsymystä voi estää muillakin keinoilla, kertoo väsymykseen perehtynyt lääkäri Jacob Teitelbaum.

Lue alta hyvä vinkkejä mielen ja kehon aktivoimiseen ilman kofeiinia.

Jauha purukumia

Purukumi ei pelkästään raikasta hengitystä, vaan myös elvyttää kehoa. Vuonna 2012 Englannissa tehdyn tutkimuksen mukaan 15 minuuttia purukumia jauhaneet henkilöt tunsivat itsensä valppaammiksi kuin ne, jotka eivät jauhaneet purkkaa. Purukumien jauhaminen nostaa sykettä, mikä taas lisää veren virtausta aivoihin. Erityisesti mintun makuiset purukumit stimuloivat hermokuituja.

Syö täysjyvätuotteita

Valkoiset jauhot tuovat energiaa vain joksikin aikaa, jonka jälkeen itsensä tuntee hidasliikkeiseksi. Täysjyvätuotteet taas antavat oikeanlaista energiaa. Henkilöt, jotka korvasivat valvotussa kokeilussa hyvälaatuiset hiilihydraatit täysjyvätuotteilla, kasvattivat energiatasoansa.

Opettele uusia asioita

Erään tutkimuksen mukaan työntekijät yrittivät nostaa energiatasoansa sähköpostin tarkastamisella, työtehtävien vaihtamisella ja tehtävälistan luomisella. Mikään näistä ei kuitenkaan toiminut. Sen sijaan uusien asioiden opetteleminen esti väsymyksen tuloa.

Kuuntele suosikkikappaleitasi

Musiikin kuunteleminen piristää joksikin aikaa, mutta erityisesti mukana laulaminen lisää energiaa. Lontoolaisen tutkimuksen mukaan yksin laulaminen vähentää jännitystä lähes yhtä paljon kuin cardio-harjoittelu.

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat