Naisten häpyhuulihuolet lisääntyneet - nyt puhuvat lääkärit

04.12.2013 17:15 - Katariina Näreaho

Joku kadehtii kaverin pyöreää takamusta, toinen haaveilee pidemmistä sääristä. Naiset ovat aina vertailleet vartaloitaan, mutta nyt huomio on kiinnittynyt myös sukupuolielinten ulkonäköön. Yhä useampi miettiikin, onko oma alapää normaali.

Amerikkalaisella naistenklinikalla lääkärinä toimiva Lauren Streicher kertoo naisten stressaavan sukupuolielintensä ulkonäöstä yhä enemmän. Hän kertoo tapaavansa viikoittain naisia, jotka tiedustelevat oman alapäänsä normaaliutta.

Mutta miltä naisen normaali alapää näyttää? Asiantuntijoiden mukaan tiettyä anatomista määrettä ei ole. Kun naisella on sekä ulommat että sisemmät häpyhuulet, emätin ja klitoris, voidaan tätä kutsua normaaliksi. Ulkonäkö sen sijaan vaihtelee.

- Toisen häpy voi olla eri värinen ja kokoinen kuin toisen. Myös karvoitus vaihtelee. Olisin enemmän huolissani, jos intiimialueelle ilmestyisi luomia tai värimuutoksia. Silloin kyse voi olla esimerkiksi ihosyövästä. Muista asioista naisten ei kannattaisi murehtia, toteaa puolestaan tohtori Leah Millheiser.

Millheiserin mukaan eniten naiset ovat huolissaan häpyhuuliensa koosta. Moni haluaakin käydä kirurgin veitsen alla pienentämässä sisempiä häpyhuuliaan - toiset tekevät sen pelkästään ulkonäön takia, toisilla niistä on saattanut kehkeytyä ongelmia. 

- Sisempien häpyhuulien ulkonäkö vaihtelee suuresti. Toinen häpyhuulista voi myös olla suurempi kuin toinen.

Naisten ei kannata huolehtia myöskään miesten mielipiteistä. Ensi vuonna julkistettava seksuaalitutkimus kysyi miehiltä muun muassa sitä, toivoisivatko he puolisoidensa häpyhuulten olevan pienemmät. Vain kaksi prosenttia miehistä vastasi myöntävästi tähän.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat