Kärsitkö pahanhajuisesta hengityksestä? 5 yleistä löyhkän aiheuttajaa

11.12.2013 17:45 - Reija Saarinen

Pahan hajuisen hengityksen voi aiheuttaa moni asia.

1. Lääkitys

Lääkitys saattaa saada aikaan pahanhajuista hengitystä. Syynä on se, että monet lääkkeet kuivattavat suuta, ja tämä taas aiheuttaa hajua. Sylki poistaa suusta hajua aiheuttavia hiukkasia, joten kun sylkeä on vähän, haju kasvaa. Tästä samasta syystä syntyy myös aamuinen pahanhajuinen hengitys.

2. Suun kautta hengittäminen

Suun kautta hengittäminen saattaa aiheuttaa pahanhajuista hengitystä, sillä suun kuivuessa haju lisääntyy.

3. Liikalihavuus

Vuonna 2007 tehdyn tutkimuksen mukaan liikalihavilla ihmisillä on muita todennäköisemmin pahanhajuinen hengitys. Tutkimuksen mukaan liikalihavien ihmisten suolistossa on eräitä organismeja, jotka aiheuttavat pahaa hajua.

4. Hiilihydraattien pois jättäminen

Pahanhajuinen hengitys on hyvinkin yleinen ihmisillä, jotka välttelevät hiilihydraatteja. Tämä johtuu siitä, että keho alkaa polttaa rasvaa ja proteiinia kun hiilihydraatteja ei ole saatavilla. Tässä tilassa keho vapauttaa tiettyä kemikaalia hengitykseen. Tämä taas aiheuttaa pahan hajun. Kannattaa siis nautiskella kohtuudella myös hiilareita.

5. Perussairaus

Joskus pahanhajuinen hengitys saattaa johtua sairaudesta. Sen taustalla voi olla esimerkiksi munuaisongelmat tai hoitamaton diabetes. Myös krooninen närästys voi aiheuttaa pahanhajuista hengitystä.

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat