Eikö treenaaminen kiinnosta? Vaihda treenivaatteet ylle ja innostus nousee

17.12.2013 16:15 - Reija Saarinen

Pimeään ja kylmään aikaan lenkkipolulle tai kuntosalille suuntaaminen ei aina houkuta. Onneksi on olemassa myös tehokas ja helppo keino oman innostuksen kohottamiseen.

Usko tai älä, on olemassa yksi erittäin helppo keino, jonka avulla saat itsesi ylös sohvalta ja treenaamaan. Ainoa asia mitä sinun tulee tehdä, on vaihtaa yllesi treenivaatteet.

Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan pelkästään urheiluvaatteiden pukeminen saa ihmisen oikeaan mielentilaan ja tekee samalla treenaamisesta entistä tehokkaampaa. Tämä johtuu niistä psyykkisistä muutoksista, joita tiettyyn asiaan kuuluvat vaatteet saavat aikaan.

Tutkijoiden mukaan testitakissa olevat ihmiset suorittivat huomiota vaativia tehtäviä paremmin, kuin normaaleissa arkivaatteissa olevat ihmiset. Tietenkään testiin suunniteltu takki ei ole sama asia, kuin urheiluliivit, mutta tutkijoiden mukaan sama ilmiö pätee myös urheiluvaatteisiin.

- Se johtuu pelkästään siitä symbolisesta merkityksestä, joka ihmisellä vaatteeseen on. Saattaa siis olla niin, että kun alat käyttää urheilullisia vaatteita, sinusta tulee aktiivisempi ja suuntaat todennäköisemmin kuntosalille, kertoo tutkija Hajo Adam.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat