Teitkö uudenvuodenlupauksia? 5 vinkkiä, joilla myös pidät ne

02.01.2014 22:15 - Linda Arponen

Uudenvuodenlupauksista voi pitää kiinni, jos niin todella päättää.

Uudenvuodenlupausten toteuttamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Onnistuaksesi tämän vuoden lupauksessasi, seuraa ohessa olevia vinkkejä.

1. askel: Päätä yksi tietty uudenvuodenlupaus

Sellainen tavoite, kuten "syön terveellisemmin", tulee todennäköisesti epäonnistumaan, sillä se on liian yleisluontoinen. Sen sijaan selvitä, mitä terveellisesti syöminen todella tarkoittaa. Tarkoittaako se sitä, että täytyy syödä enemmän luomukasviksia? Tai esimerkiksi vähentää paistettujen ruokien syöntiä? Aseta sitten itsellesi tiettyjä suuntaviivoja ja kiintopisteitä, jotta saavutat tavoitteesi.

2. askel: Kirjoita lupauksesi ylös ja seuraa edistymistäsi vuoden aikana

Päätöksesi visualisointi ja mahdollisuus pohtia onnistumisiasi ja epäonnistumisiasi, voi auttaa tavoitteessa. Jos et halua kirjoitta käsin paperille, ota tietokone käyttöön ja aloita vaikka blogi.

3. askel: Aloita pienesti äläkä ryhdy liian kunnianhimoiseksi liian pian

Monet epäonnistuvat tavoitteissaan, kun yrittävät liian paljon liian nopeasti. Sen sijaan tulisi keskittyä realistisiin tavoitteisiin, jotka eivät heti muuta koko elämää.

4. askel: Hanki ystävä, joka auttaa motivoimaan

Ystävän apu on erityisen hyödyllinen painonpudotus- ja kuntoilulupauksissa. Yksin treenatessa ei välttämättä huomaa omaa edistymistään, mutta kaveri voi nähdä saavutuksesi paremmin.

5. askel: Ennakoi takaiskut ja pyydä apua tarvittaessa

Monet turhautuvat epäonnistuessaan. 46 prosenttia uudenvuodenlupauksen toteuttajista lopettaa tavoitteeseensa pyrkimisen puolen vuoden sisällä. Jos jatkaminen tuntuu haastavalta, pyydä apua. Perheesi ja ystäväsi haluavat luultavasti myös sinun pääsevän tavoitteeseesi.

Lähde: HellaWella

Kilpailut

Uusimmat