IL: Mitä tehdä, jos ajattelet liikaa seksiä? Seksuaaliterapeutti neuvoo pariskuntia

05.04.2014 12:00 - Senni Loikala

Seksuaaliterapeutti Kati Borg-Penttilän mukaan seksin pyöriminen alituisesti mielessä on merkki siitä, ettei kaikki ole suhteessa hyvin. Onneksi asiaan pystyy vaikuttamaan.

Seksihalut eivät aina kohtaa parisuhteessa. Kysymys ei ole aina haluttomuudesta, vaan toinen voi tuntea ajattelevansa seksiä lähes koko ajan. Seksuaaliterapeutti Kati Borg-Penttilä kertoo Iltalehdelle, että seksin pyöriminen alituisesti mielessä on merkki siitä, että jokin asia ei ole kunnossa.

Borg-Penttilän mukaan on tärkeää löytää syy tuntemuksilleen. Joskus se voi löytyä parisuhteesta, mihin lääkkeeksi voi riittää jo yhdessä vietetty aika. Arkiset kinastelut nimittäin monesti tukahduttavat seksuaalista voimaa kumppanien välillä.

Monesti on tärkeää saada myös vertaistukea. Keskustelut samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa voivat olla tärkeä apu, jos seksuaaliset halut kumppaninsa kanssa eivät ole keskenään yhtä suuria. Tiedon etsiminen esimerkiksi kirjoista, netistä tai elokuvista voi myös helpottaa oloa. Itsetyydytys voi myös lievittää paineita, mutta ei korvaa läheisyyttä.

Yksi asia on seksuaaliterapeutin mukaan kuitenkin tärkeää ymmärtää: syyllisyys kannattaa unohtaa.

- Miksi kokea syyllisyyttä luontaisesta tarpeestaan tulla rakastetuksi ja saada vastarakkautta? Jos tarve ei tyydyty, niin ei ole ihme, jos asia pyörii mielessä, sanoo Borg-Penttilä.

Uutisoimme aiemmin, että seksuaalinen itsevarmuus kasvaa iän myötä. Pääset lukemaan lisää aiheesta täältä.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat