Kohota terveyttäsi syömällä – 5 ruokaa, jotka sisältävät runsaasti magnesiumia

07.05.2014 20:45 - Linda Arponen

Magnesium on ihmisille välttämätön kivennäisaine, joka auttaa moneen vaivaan.

Magnesiumin saanti on tärkeää meille kaikille. Magnesium vaikuttaa lähes kaikkiin kehon toimintoihin, se tukee tervettä immuunijärjestelmää, estää tiettyihin syöpiin yhdistettyjä tulehduksia, edistää sydämen terveyttä ja voi vähentää jopa sydänkohtauksen riskiä. Harvardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan päivittäinen magnesiumin nauttiminen vähentää diabeteksen riskiä 33 prosentilla. Muissa tutkimuksissa on todistettu, että magnesium voi esimerkiksi pitää masennuksen ja migreenin loitolla.

Kyseessä onkin varsinainen ihmeaine. Magnesiumia myydään lisäravinteina, mutta useimpien asiantuntijoiden mukaan sitä on parempi saada luonnollisesti, syödystä ravinnosta.

Seuraavassa lista ruoka-aineista, jotka sisältävät runsaasti magnesiumia.

Pähkinät ja siemenet

Voit saada lähes kaiken päivässä tarvitsemasi magnesiumin vain noin desilitrasta kurpitsan siemeniä. Muita runsaasti magnesiumia sisältäviä pähkinöitä ja siemeniä ovat esimerkiksi mantelit, auringonkukansiemenet, parapähkinät, cashewpähkinät, pinjansiemenet, pellavansiemenet ja pekaanipähkinät. Voit tehdä näistä esimerkiksi sekoituksen, jota voit syödä välipalaksi ja samalla pitää nälän loitolla ja energiatason korkealla.

Kala

Kalat ovat magnesiumin lisäksi erinomaisia D-vitamiinin ja omega-3 rasvahappojen lähteitä. Erityisen hyviä kaloja tätä ajatellen ovat makrilli, lohi, ruijanpallas ja tonnikala. Yritä näin ollen syödä kalaa edes kerran viikossa.

Avokado

Avokadot sisältävät runsaasti vitamiineja, sydänystävällisiä ainesosia ja sairauksia estäviä kemiallisia yhdisteitä. Näin ollen avokadot ovat yksiä kaikkein ravitsevimpia ja monipuolisimpia ruoka-aineita, joita on olemassa. Yksi avokado sisältää noin 15 prosenttia suositellusta magnesiumin päiväannoksesta.

Banaani

Banaanit tunnetaan paremmin siitä, että ne sisältävät runsaasti sydänystävällistä ja luita vahvistavaa kaliumia, mutta keskikokoinen banaani sisältää myös 32 milligrammaa magnesiumia, kuten myös C-vitamiinia ja kuitua. Koska banaani sisältää vain noin sata kaloria, on se hyvä välipalahedelmä. Myös muut hedelmät ja marjat, kuten mansikat, karhunvatukat, greipit ja viikunat, ovat hyviä magnesiuminlähteitä.

Tumma suklaa

Tumma suklaa on herkullista ja lisäksi myös hyvä magnesiumin lähde. Yhdessä suklaapalassa on 24 prosenttia päivittäisestä magnesiumin tarpeesta ja se sisältää vain 145 kaloria. Tumma suklaa sisältää myös antioksidantteja, jotka voivat alentaa verenpainetta, parantaa verenkiertoa ja kohottaa yleistä sydämen terveyttä. Kun tumman suklaan yhdistää tuoreen hedelmän kanssa, tulee kokonaisuudesta loistava jälkiruoka.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat