Mitä kehossa tapahtuu suudelman aikana?

14.05.2014 14:15 - Reija Saarinen

Suudelman aikan kehossa tapahtuu monia erikoisia asioita.

Suutelu on ihanaa puuhaa, joka saa kehossa aikaan monenlaisia tuntemuksia. Alla viisi erikoista asiaa, joita huulten yhteen vieminen saa aikaan.

1. Kasvot ja suu

Pieneen pusuun tarvitaan vain muutamia lihaksia. Intohimoinen suudelma sen sijaan harjoittaa noin 24 kasvojen lihasta sekä 100 muuta lihasta koko kehossa.

Kielisuudelmassa syljeneritys myös lisääntyy. Pitkän suukon aikana noin yhdeksän millilitraa sylkeä löytää tiensä suutelukumppanin suuhun. Ei liene yllättävää, että syljessä on järjettömän suuri määrä bakteereja, joista onneksi 95 prosenttia on täysin vaarattomia.

2. Verenkierto

Suudelma lähettää shokkiaaltoja kehon läpi ja lisää verenkiertoa tiettyihin osiin kehoa. Tämän vuoksi suudellessa nännit voivat kovettua ja sukupuolielimiä saattaa pistellä.

3. Lisämunuaiset

Hellä suudelma saa aikaan asioita myös lisämunuaisissa, joka vapauttaa adrenaliinia. Tämä saa aikaan sydämen tykytystä, kiihkeää hengitystä sekä kämmenten hikoilua.

4. Aivot

Fyysinen läheisyys saattaa vapauttaa runsaasti dopamiinia, joka on iloon liitetty välttäjäaine. Myös okstiosiinia eli mielihyvähormonia vapautuu. Tämä saa aikaan suurta yhteenkuuluvuuden tunnetta.

5. Mieliala

Kaikenlainen suutelu vähentää jännitystä ja lisää onnellisuuden tunnetta. Tästä johtuukin se, että parit, jotka suutelevat usein ovat suuremmalla todennäköisyydellä pitkässä ja onnellisessa liitossa.

Jokainen voi oppia vieläkin paremmaksi suutelijaksi. Hyvät neuvot intohimoisempiin suudelmiin löydät täältä.

Lähde: Women´s Health

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat