Vau.fi: Synnyttäneen naisen ongelma - ei uskalla näyttää alapäätään miehelleen

25.06.2014 12:52 -

Synnytys saattaa muuttaa häpyhuulien ulkonäköä. Jotkut äidit potevatkin synnytyksen jälkeen häpyhuulikompleksia ja häpeävät intiimihetkiä puolisonsa kanssa.

- Synnytyksestä jo yhdeksän kuukautta, eikä mies ole nähnyt vielä alapäätäni, äiti pohtii Vauva-foorumilla.

Kirjoittaja on joutunut luopumaan kokonaan suuseksistä ongelmansa vuoksi.

- Itse haluan nähdä miehen kalun. Häiritsee, ettei mies ole nähnyt alapäätäni synnytyksen jälkeen. Mies halusi antaa suuseksiä kolme kuukautta synnytyksestä, mutta en antanut tehdä mitään, äiti jatkaa.

Yleinen ongelma?

Myös muut äidit kertovat ketjussa ujostelleensa alapään esittelyä miehelle synnytyksen jälkeen.

- Mulla repesi toinen häpyhuuli ensimmäisessä synnytyksessä. Vaikka harrastimme seksiä jo viikko synnytyksestä, niin mies sai nähdä alapääni vasta pari kuukautta synnytyksen jälkeen, kun olin itse uskaltanut katsoa sitä ensin", toinen äiti kirjoittaa.

- Alapää oli parin kuukauden päästä täysin ennallaan - myös se häpyhuuli, jonka näkemistä olin pelännyt", äiti jatkaa.

Asiantuntija: "Uskalla katsoa!"

- Naisen pitää tietää, miltä hänen sukuelimensä näyttävät. Kannattaa katsoa peilillä jo ennen synnytystä. Silloin voi verrata tilannetta. Usein on nimittäin niin, etteivät naiset tiedä, miltä heidän sukupuolielimensä näyttivät ennen synnytystä, kätilö ja seksuaalineuvoja Salla Järvinen Tampereen yliopistollisesta sairaalasta kertoo.

{lisainfo}

Jos alapään tarkastelu synnytyksen jälkeen hirvittää, kannattaa kurkata alakertaan vasta kun jälkivuoto on loppunut. Tyypillisesti silloin myös häpyhuulien turvotus on kadonnut.

- Naisen keho on ihmeellinen. Se toipuu hyvin synnytyksestä. Häpyhuulien ulkonäkö ei yleensä muutu synnytyksessä. Välilihanleikkaus voi jättää paksun arpikudoksen välilihaan, jos naiselle on taipumusta arpikudoksen muodostumiseen, Järvinen sanoo.

Jos arpikudosta pääsee syntymään, sitä voi hoitaa itse.

- Päivittäinen liukuvoiteen kanssa hierominen pehmentää arpikudosta, Järvinen sanoo.

Entä jos ei uskalla?

Jos synnyttänyt nainen pelkää alakertaan kurkkaamista, Järvinen neuvoo tunnustelemaan ensin käsillä. Myös puolison voi antaa koskea ennen kuin päästää hänet katsomaan.

- Ei ole mikään pakko näyttää sukupuolielimiään, jos siltä tuntuu. Suuseksiäkin voi harrastaa ensin pimeässä, Järvinen sanoo.

Järvinen rohkaisee äitejä kuitenkin luottamaan puolisoihinsa. Usein miehet tietävät paremmin, miltä puolison sukuelimet näyttävät.

- Kätilö sanoi kotiinlähtötarkastuksella, että alapää on niin kuin moukarilla lyöty ja tosi kipeän näköinen. Turvotus ja kipu parani kyllä melko nopeasti. Mies näki alapään ensimmäistä kertaa kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen. Sanoi, että hyvältä näyttää. En uskonut, synnyttäjä kirjoittaa foorumilla.

Järvisen mukaan mieheen kannattaa luottaa alakerta-asioissa.

- Usko miestäsi, kun hän kehuu alapääsi ulkonäköä. Miehet ovat usein suoraviivaisia ja tarkoittavat, mitä sanovat. Mielikuvat ovat usein pahempia naisen omassa päässä, Järvinen summaa.

Lähde: Vau.fi

JARKKO URO/VAU.FI

Kilpailut

Uusimmat