Eikö pelkkä veden juonti kiinnosta? 5 raikasta herkkua, jotka pitävät kehon nesteytettynä

02.07.2014 17:05 - Linda Arponen

Varsinkin kuumalla säällä ja hikoillessa tulisi muistaa juoda paljon vettä. Vaihteeksi voi tosin nauttia jotain herkullisempaakin.

On olemassa lukuisia herkullisia ja terveellisiä ruokia, joita syömällä voit pitää kehon kosteutettuna. Tuoreet hedelmät ja vihannekset ovat virkistävimpiä kesäruokia, sillä ne sisältävät luonnostaan runsaan määrän vettä. Ohessa muutama esimerkki.

Vesimeloni

Vesimeloni on suosittu kesäherkku ja syystäkin. Vesimeloni on loistava nesteyttäjä, sillä se sisältää vettä 91 prosenttia painostaan. Se sisältää myös lykopeenia, joka on antioksidantti, joka auttaa taistelussa syöpää vastaan. Vesimelonia voi syödä sellaisenaan tai laittaa esimerkiksi smoothieen tai hedelmäsalaattiin.

Marjat

Marjat ovat mehukkaita, makeita ja herkullisia. Ne toimivat hyvin myös monissa ruokalajeissa. Niitä voi lisätä vaikkapa juomaveteen, mehuihin, smoothieihin, hedelmäsalaatteihin tai jogurtteihin. Marjoissa on runsaasti välttämättömiä ravintoaineita ja tietenkin nestettä. Mustikat ja mansikat ovat parhaita kosteuttajia, sillä ne sisältävät eniten vettä.

Kurkku

Kurkut ovat myös loistavia välipaloja kesään. Kurkku sisältää paljon vettä ja tärkeitä ravintoaineita. Kurkkujen vesipitoisuus on vielä suurempi kuin vesimelonien; niiden painosta 96,7 prosenttia on vettä. Lisää kurkkua siis salaatteihin, leipien päälle tai syö sellaisenaan vaikka hummuksen kanssa.

Greippi

Jos yrität pudottaa pari kiloa ja pysyä samalla nesteytettynä, harkitse greipin lisäämistä osaksi ruokavaliotasi. Greipit sisältävät runsaasti vettä ja rasvaa polttavia yhdisteitä. Greipin syönti voi myös alentaa kolesterolia ja vakauttaa verensokeritasoja. Vaikka greipin maku on varsin hapan, sisältää se paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Kokeile lisätä greippiä juomaveteen, mehuihin ja hedelmäsalaattiin.

Tomaatti

Tomaatit sopivat mainiosti esimerkiksi salaatteihin ja leipien päälle. Tomaatit maistuvat hyviltä ja ne lisäävät mehukkuutta ja rakennetta moniin ruokiin. Kirsikkatomaatit pähkinöiden tai juuston kanssa on maukas ja kosteuttava välipala, jonka voi syödä mihin aikaan päivästä hyvänsä. Jos sinulla on akne, yritä syödä enemmän tomaatteja.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: Womanitely

Olemme kertoneet aiemmin myös herkullisia makuvesireseptejä. Voit lukea jutun täältä.

Kilpailut

Uusimmat