Onko lounaan korvaaminen energiapatukalla hyvä idea?

02.07.2014 19:15 - Senni Loikala

Energiapatukat ovat loistavia verensokerinnostattajia, mutta toiset korvaavat niillä jopa aterioita. Nyt tavan terveellisyydestä otettiin selvää.

Energiapatukat sopivat loistavasti kiireisen ihmisen arkeen, kun tahtoo saada nopeasti ja helposti verensokerinsa nousemaan. Toiset kuitenkin vievät niiden hyödyn astetta pidemmälle ja korvaavat esimerkiksi lounaan popsimalla energiapatukan. Kuntoilun ja ravitsemuksen asiantuntija Jivesh Shetty kertoo Health Me Up -sivustolle, onko se turvallista.

Jiveshin mukaan ruokailun satunnaisesta korvaamisesta energiapatukalla ei vielä ole haittaa. Hän kuitenkin painottaa, ettei aterioita tule korvata säännöllisesti energia- tai ravitsemuspatukoilla.

Suositeltavaa on syödä energiapatukka esimerkiksi silloin, jos nälkä huutaa vatsassa ja ateriointiin on vielä aikaa. Tällöin nälän kukistaminen patukan avulla ennaltaehkäisee ylensyömistä, ja näin suurempaa kalorimäärää, seuraavalla aterialla.

Uutisoimme aiemmin järkyttävästä tutkimustuloksista, joiden mukaan energiajuomat aiheuttavat mielenterveysongelmia. Pääset artikkeliin tästä.

Lähde: Health Me Up

Kilpailut

Uusimmat