Älä vedä roolia: Kolme kysymystä paljastavat, oletko aito

14.07.2014 20:15 - Senni Loikala

Uskallatko sinä olla oma itsesi? Tarkasta asia pohtimalla kolmea tärkeää kysymystä.

Eri ihmisten seurassa itsestään voi löytää uudenlaisia puolia. Joskus kuitenkin voi sortua vetämään roolia. Aivan suotta! Aitous nimittäin kannattaa. Filosofian tohtori Stephen Joseph kertoo Psychology Today -lehdelle kolme asiaa, jotka yhdistävät aitoja ihmisiä.

Tarkoitanko, mitä sanon?

Aidot ihmiset eivät puhu puuta heinää, vaan sanovat mitä tarkoittavat ja tarkoittavat mitä sanovat. Se ei tarkoita, että he laukoisivat mielipiteitään kuin tykin suusta. Kysyttäessä kuitenkin saa kuulla heidän ajatuksistaan.

Seisonko sanojeni takana?

Aidot ihmiset uskaltavat myös olla eri mieltä kuin muut. Heillä ei ole pakonomaista tarvetta miellyttää toisia, vaan uskaltavat olla omia itsejään muiden asenteista huolimatta.

Olenko tietoinen tunteistani?

Aidot ihmiset ovat rehellisiä tunteilleen. He tarkkailevat sisäistä maailmaansa ja tietävät, mitä siellä on meneillään. Aidot ihmiset tietävät, kun ovat esimerkiksi väsyneitä, pelkäävät, ovat iloisia tai onnettomia.

Joseph suosittelee myös miettimään tilanteita, joissa ei koe olleensa oma itsensä. Sen jälkeen on hyvä pohtia, milloin puolestaan tietää olleensa aito. Mitä eroja näet näissä kahdessa tilanteessa?

Lue myös: Tunnetko olevasi erilainen kuin muut? Tarkasta, onko ajatus mennyt liian pitkälle

Lähde: Psychology Today

Uusimmat