Mies, häiritseekö nopea laukeaminen? Ongelmaan on monta ratkaisua

14.07.2014 21:15 - Senni Loikala

Yhdyntöjen pituuteen on mahdollista vaikuttaa monellakin tavalla.  

Monet miehet harmittelevat nopeaa laukeamista seksin aikana. Onneksi kestävyyttään pystyy parantamaan monillakin keinoilla. Askmen-sivustolla neuvotaan näistä tehokkaimmat.

Innostuksen vähentäminen

Monet urheilijat käyvät mielikuvissaan läpi unelmiensa suoritusta etukäteen urheilupsykologien kanssa. Samaa voidaan soveltaa tilanteisiin, joissa mies laukeaa liian nopeasti.

Kuvittele tarkasti, millaista seksi tulee olemaan. Millaista esileikki on, missä asennoissa tahdot olla ja niin edelleen?

Myös puhumisesta uskotaan olevan apua. Mitä ajattelet sukuelintesi koosta? Entä vartalostasi? Millaisia vaikeuksia parisuhteessasi on? Keskustelut partnerin tai jonkun ulkopuolisen kanssa voivat olla hyödyksi.

Hanki kirjoja tai dvd-levyjä, joissa käydään läpi eri seksitekniikkoihin ja seksuaaliseen ilmaisuun liittyviä asioita. Yhtenä mahdollisena keinona on myös harrastaa seksiä, kun edellisestä laukeamisesta ei ole kulunut pitkää aikaa.

Yllä olevat keinot tähtäävät siihen, että pystyt säätelemään innostusta seksin aikana. Nopea laukeaminen johtuu nimittäin monesti liiasta innostuksesta ja kiihotuksesta, joiden tasoja on mahdollista vähentää aktin aikana pidentääkseen sen kestoa.

Lihasten hallitseminen

Orgasmin yhtenä tehtävänä on vapauttaa lihasten jännitys. Sen vuoksi on hyvä oppia hallitsemaan lihaksiaan.

Yhtenä miellyttävänä keinona on pyytää kumppanilta säännöllisesti kokovartalohieronta. Kosketukset myös muualle kuin genitaaleihin ovat tärkeitä, jotta pystyy hallitsemaan lihastensa jännitystä. Apu voi löytyä myös venyttelystä tai joogasta.

Seksin aikana kannattaa kiinnittää huomiota kehonkieleen, joka edesauttaa nopeaa laukeamista. Tällaisia tekijöitä ovat hengityksen pidättäminen ja lihastensa verryttely. Myös tietyt asennot, kuten lähetyssaarnaaja, voivat saada laukeamaan nopeammin. Näissä asennoissa tuet itseäsi lähes koko painollasi. Lihasjännitys on vähäisempää, jos esimerkiksi nainen on päällä, itse olet takana tai olette lusikka-asennossa.

Myös lantiopohjanlihasten harjoittamisesta on hyötyä. Harjoitusohjeita löydät esimerkiksi täältä. Kun pystyt virtsaamisen aikana hidastamaan tai pysäyttämään virtsasuihkun, tiedät kyseisten lihasten olevan hyvässä kunnossa.

Masturbointi

Pystyt pidentämään yhdyntöjen kestoa harjoittelemalla ensin erästä tekniikkaa masturboidessasi. Ideana on harrastaa itsetyydystä niin pitkälle, kunnes orgasmi on lähellä. Hetkeä ennen lopeta tyydytys. Toistamalla tätä opit tunnistamaan hetken, jolloin pystyt vielä vaikuttamaan laukeamiseen.

Orgasmia on mahdollista pidätellä puristamalla lantiopohjalihaksiaan. Vieläkin tehokkaampaa on kuitenkin rauhoittaa mielensä ja kehonsa silloin, kun tuntee laukeamisen olevan lähellä.

Ylipäänsä masturboiminen on paras tapa valmistautua seksiin. Varaa itsetyydytykselle aikaa ainakin 20 minuuttia, jos tahdot parantaa kestävyyttäsi. Aloita harjoittelu ensin pelkästään mielikuvituksesi voimin. Seuraavilla kerroilla voit käyttää myös liukuvoidetta, siitä myöhemmin ota mukaan aikuistenlehdet, pornon katselu ja vaginan stimulointia jäljittelevät seksilelut. Treenaaminen on tie pidempiin akteihin luonnossa.  

Uutisoimme aiemmin asioista, jotka naiset toivovat miesten tietävän seksistä. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Ask Men

Kilpailut

Uusimmat