Mies, masturboitko liikaa? Viisi merkkiä siitä, että käsi kannattaisi pitää välillä kurissa

17.07.2014 21:15 -

Men's Health -lehti otti selvää merkeistä, jotka viittaavat liialliseen itsetyydytykseen.

Masturboinnilla on tutkimusten mukaan monia positiivisia vaikutuksia esimerkiksi terveyteen liittyen. Voiko masturbointia kuitenkin harrastaa liikaa? Men's Health -lehti kysyi asiantuntijoilta, millä tavoin liiallinen masturbointi ilmenee ja miten se saattaa vaikeuttaa elämää.

1. Masturbointisi vaikuttaa ihmissuhteisiisi tai työhösi

Jos myöhästyt kokouksista tai et jaksa viettää perjantai-iltaa kavereidesi kanssa, koska sinun on pakko masturboida, on se hälyttävä merkki. Seksiaddiktioterapeutti Dan Draken mukaan sinun on muutettava rutiinejasi tai et saa kiinni enää elämän perusasioista.

2. Jatkuva masturbointisi aiheuttaa sinulle fyysistä kipua

Urologi Tobias Köhlerin mukaan jotkut miehet masturboivat itseään kipurajoille asti, jolloin tuloksena saattaa olla peniksen ärtynyt iho tai Peyronien tauti.  Peyronien taudilla tarkoitetaan sairautta, jossa siittimen alueelle muodostuu plakkia tai kova kyhmy.

3. Et saa siemensyöksyä yhdynnän aikana

Jos masturboit jatkuvasti pornoa katsoessasi, se voi kostautua seksissä kumppanin kanssa niin, ettet saa siemensyöksyä yhdynnän aikana. Köhler kertoo, että käytännössä opetat aivojasi ja kehoasi saavuttamaan orgasmin ainoastaan masturboinnin aikana.

4. Jos et pysty olemaan ajattelematta seuraavaa masturbointikertaasi

Mikäli ajattelet jatkuvasti seuraavaa itsetyydytyskertaasi ja suunnittelet sitä aikataulullisesti, on kyseessä vakava addiktio, Drake sanoo.

5. Olet yrittänyt vähentää masturbointia, muttet pysty siihen

Drake sanoo, että yksi yleisimpiä addiktion tunnusmerkkejä on se, ettet pysty kontrolloimaan halujasi. Köhler kollegoineen on huomannut tutkimuksissaan, että jos mies masturboi päivittäin kahden viikon aikajaksolla, niin siittiöiden määrä ehtyy huomattavasti.

Aiemmin kerroimme alastomuuden olevan terveellistä. Lue asiasta tarkemmin täältä.

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat