Kärähtikö hipiä? Lue kotikonstit ihon hoitoon

28.07.2014 10:02 - Heli Thoren

Kosteutus ja viilennys ovat palaneen ihon hoidossa paikallaan.

Kun aurinko porottaa kuumimmillaan, iho myös palaa helposti. Jos aurinkorasvan levitys tai lisääminen on unohtunut, hoida auringon polttanuttta ihoa hellästi. Kotikonsteillä selviää, kun muistaa kaksi tärkeää: viilennyksen ja kosteutuksen:

Viilennä

Palanut iho kaipaa viilennystä ja niin voin myös helpottaa kuumotusta ja kihelmöintiä. Huuhtele ihoa kylmällä vedellä tai laita palaneen ihon päälle kylmällä vedellä kastettuja pyyhkeitä. Myös ohuen pyyhkeen sisällä olevat jääpalat viilentävät ihanasti.

Aloe vera

Aloe vera -kasvista valmistetut tuotteet ovat palaneelle iholle erityisen hyviä. Aloe vera rauhoittaa palanutta ihoa ja toisinaan kärähtänyt hipiä voi hyötyä jo yhdestä voitelukerrasta. Levitä aloe vera -voidetta iholle illalla ennen nukkumaan käymistä ja anna sen vaikuttaa yön ajan.

Kosteuta

Palaneen ihon hoidossa huolellinen kosteutus on kaiken a ja o. Näin voit välttää kiristävän tunteen iholla ja voimakkaan kesimisen. After sun -tuotteet tai runsaampi kosteusvoide tepsivät.

Tuotteet jääkaappiin

Laita iho voiteet jääkaappiin säilytykseen. Näin saat voidetta levittäessä sekä viilennettyä että kosteutettua ihoa samaan aikaan.

Vältä hankausta

Kun iho on palanut, on se usein myös kosketusarka, eikä sitä teekään mieli hangata. Palanut iho paranee parhaiten, kun annat sen olla. Hoitovoiteita levittäessä muista hellät otteet ja vältä suihkussa käydessä kuorivia tuotteita. Ne ärsyttävät ihoa turhaan lisää ja saattavat edesauttaa palaneen ihokerroksen kuoriutumista. Jos iho alkaa kesimään, älä hankaa tai raavi, vaan ota jälleen kosteuttavat tuotteet apuun.


Nainen, tiesitkö näitä vinkkejä? Lue 6 tärkeää ihonhoitovinkkiä, jotka jokaisen tulisi tietää täällä.

Kilpailut

Uusimmat