Vaivaako ikäkriisi? 4 vinkkiä, joilla voitat ahdistuksen

02.09.2014 12:45 - Susanna Karttunen

Nykyajan yhteiskunnassa ikää tuijotetaan usein aivan liikaa ja usein tulee ajateltua, että on liian nuori tai vanha tekemään jotakin. Monia vaivaavasta ikäkriisitä voi kuitenkin päästä eroon.

Tämän päivän yhteiskunta suhtautuu pakkomielteisesti ikään. Numeroiden tuijottaminen kuitenkin vaikeuttaa elämää aivan turhaan. Women's Health -sivusto kokosi neljä keinoa päästä eroon ikäkriisistä.

Hankkiudu eroon ikämerkkipaaluista

Monet asettavat elämälleen tavoitteita, joiden mukaan tietyn ikäisenä pitäisi olla naimisissa, saada lapsi tai ostaa oma asunto. Usein näistä asioista stressaa aivan turhaan, sillä oikeasti ei ole olemassa mitään tiettyjä sääntöjä siitä, minkä ikäisenä nämä asiat pitäisi tehdä.

Saavuttamattomista virstanpylväistä tulee usein stressattua enemmän kuin jo tehdyistä asioista iloitsee. Mieti siis, mitä olet elämässäsi saavuttanut tähän mennessä. Mitä luultavimmin näitä asioita on enemmän, kuin ajattelet.

Hanki eri-ikäisiä ystäviä

Työpaikka, sosiaalinen media tai kuntosalin ryhmäliikuntatunnit ovat hyviä paikkoja eri-ikäisiin ihmisiin tutustumiseen. Eri elämänvaiheissa olevien ihmisten kanssa ystävystyminen auttaa pääsemään eroon ikään liittyvistä ennakkoluuloista.

Kymmenen vuoden sääntö

Tuntuuko, että olet liian vanha tai nuori perustamaan oman yrityksen, hankkimaan uuden koulutuksen tai lähtemään matkaamaan ympäri maailmaa? Näihin epäröintien kitkemiseen on olemassa yksinkertainen konsti: Kysy itseltäsi, tekisitkö asian, jos olisit kymmenen vuotta nuorempi tai vanhempi. Jos vastaus on kyllä, tee se!

Tee ikäisellesi epätavallisia asioita

Jos sinun tekee mieli, mene juhlimaan opiskelijoiden suosimalle klubille tai värjää hiuksesi räikeällä värillä. Jos tunnet olevasi liian nuori ja kokematon saamaan palkankorotuksen, mene silti pyytämään pomoltasi sellaista. Näin opit pikkuhiljaa tekemään päätöksiä, joilla ei ole tekemistä ikäsi vaan persoonallisuutesi kanssa.

Uutisoimme aiemmin syistä unohtaa ikäkriisi. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat