Nukutko koskaan ilman alushousuja? Gynekologin mielestä kannattaisi

07.09.2014 21:15 - Susanna Karttunen

Turhan moni nainen karsastaa ajatusta ilman pikkuhousuja oleskelusta, mutta gynekologi Alyssa Dweck suosittelee jättämään alushousut pois yön ajaksi.

Gynekologit usein suosittelevat naisia nukkumaan ilman alushousuja, sillä näin alapää saa hengittää paremmin ja infektioiden riski laskee.

Brasilialaisen tutkimuksen mukaan kuitenkin vain 18 prosenttia naisista noudattaa tätä neuvoa. Moni kokee tavan liian outona.

- Neuvon usein potilaitani nukkumaan ilman alusvaatteita, ja osa heistä katsoo minua kuin olisin hullu. He ovat huolissaan siitä, että emättimen erittämät aineet sotkevat ilman suojaa. Se saattaa tuntua heistä ällöttävältä, gynekologi Alyssa Dweck kertoo.

Pikkuhousuitta oleminen nukkuessa on kuitenkin varsin järkevää, sillä naisen alapää erittää luonnostaan kosteutta, joka keräytyy kankaan pinnalle.

- Jos alue on koko ajan peitetty, etenkin jos kangas on nestettä hylkivää, eritteet kasautuvat helposti. Tämä on täydellinen maaperä bakteerien ja hiivan kasvulle, Dweck sanoo.

Jos ilman alushousuja nukkuminen tuntuu aivan mahdottomalta, pidä yöllä puuvillaisia väljiä pikkuhousuja.

Päiväsaikaankin voi liikkua kommandona. Jos ajatus tuntuu kuitenkin liian hurjalta, on muitakin käytännöllisiä konsteja alapään terveyden edistämiseen. Voit esimerkiksi leikata sukkahousuihisi reiän haaroihin, jolloin alapääsi luo pääsee leijailemaan enemmän raikkaita tuulenpuuskia.

Voit lukea lisää vinkkejä intiimialueittesi hyvinvointiin aikaisemmasta artikkelistamme.

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat