Pitkän elämän salaisuus selvitettiin - on yksinkertaisempi kuin uskoisikaan!

16.12.2014 10:15 - Rea Tallgren

Pitkän iän salaisuutta on yritetty selvittää jo pitkään. Nyt tutkijat ovat jälleen löytäneet uuden tekijän siihen, miksi jotkut elävät muita huomattavasti pidempään.

University College Londonin tutkijat kysyivät ihmisiltä, kuinka vanhoiksi nämä itsensä tunsivat. Tämän jälkeen tutkittavia seurattiin kahdeksan vuoden ajan. Kävi ilmi, että ne ihmiset, jotka kokivat ja mielsivät itsensä nuoremmiksi kuin oikeasti olivat, elivät vanhemmaksi kuin ne, jotka kokivat itsensä omaa ikäänsä vanhemmiksi.

Kahdeksan seurantavuoden aikana itsensä ikäistään nuoremmiksi mieltäneisät 14 prosenttia kuoli ja itsensä ikäistään vanhemmaksi mieltäneistä 25 prosenttia, eli joka neljäs kuoli.

Loogista tutkimustuloksesta tekee se, että ihmisten omaan tuntemukseen omasta iästä vaikutti heidän fyysinen kuntonsa ja se, kuinka hyvin he olivat onnistuneet pitämään painonsa kurissa. Mitä parempi fyysinen kunto ihmisellä oli, sitä nuoremmaksi hän itsensä tunsi ja loogisesti sitä vanhemmaksi hän myös hyvän kuntonsa ansiosta eli.

Käytännössä pitkän iän salaisuus siis on fyysinen kunto, mutta yksinkertaistettuna myös se vaikuttaa, kuinka nuorena itse itseään pitää!


Mitä kävi, kun nainen päätti juoda vettä kolme litraa päivässä kuukauden ajan? Lue aiheesta lisää täällä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat