Ujuta liikuntaa arkeesi: Lue vinkit kotiin ja töihin

14.02.2015 20:15 - Linda Arponen

Liikkuminen ei vaadi loppujen lopuksi kovin paljon aikaa tai vaivaa.

Saatat väittää itsellesi, ettei sinulla ole aikaa tai halua urheilla. Koska liikunta kuitenkin tekee hyvää, olisi sitä hyödyllistä harrastaa edes hiukan joka päivä.

Positiivista on onneksi se, että liikuntaa on mahdollista piilottaa jokaiseen päivään, välillä jopa aivan huomaamatta. Lisää liikuntaa omaan arkeesi esimerkiksi seuraavien keinojen avulla:

Älä vain odota

Seisotko bussipysäkillä tai ravintolan lounasjonossa? Käytä tuo aika hyödyksesi ja kokeile pientä liikuntaa. Jos et halua tai pysty tekemään esimerkiksi käsien pyörittelyä tai muuta tilaa vievää, kokeile esimerkiksi pientä ja huomaamatonta varpaille nousua, jolla voit kiinteyttää jalkojasi.

Kävele aina portaita pitkin

Sen sijaan että hyppäisit mitään ajattelematta hissiin tai liukuportaisiin, kävele aina portaita pitkin, kun mahdollista. Portaiden kävely kohottaa sykettä ja polttaa tehokkaasti kaloreita.

Joogaa vessatauoilla

Kun pidät taukoja töistäsi, tee muutama venytysliike ennen kuin istut takaisin paikallesi. Näin voit saada lisää energiaa päivääsi.

Hyödynnä mainostauot

Kun televisio-ohjelmassa tulee mainostauko, käytä se liikuntaan. Voit nostella esimerkiksi painoja ja tehdä pieniä jumppaharjoituksia.

Hikoile ennen suihkuunmenoa

Nopea hikoiluhetki kannattaa ajoittaa juuri ennen suihkua. Jos siis tiedät meneväsi kohta suihkuun joka tapauksessa, harrasta sitä ennen esimerkiksi kymmenen minuutin ajan tehokasta liikuntaa.

Lue myös: Eikö laihdutus onnistu? 7 vinkkiä, joilla kalorit palavat huomaamatta

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat