Mitä kädenpuristuksesi kertoo sinusta? "Voi ennustaa vakaviakin sairauksia"

15.05.2015 09:15 - Rea Tallgren

Tutkimusten valossa se, miten ihminen kättelee, kertoo hänen terveydestään yllättävän paljon.

Kun tapaat toisen ihmisen, kätteletkö häntä voimakkaasti, vai onko kätesi kylmä ja löysä kuin lahna? Tapasi kätellä paljastaa sinusta yllättävän paljon, joten ensi kerralla asiaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Sydänkohtauksia ja syöpää

Aivan jokaista kädenpuristustaan ei tarvitse alkaa vahtia. Kädenpuristusta ja sen laatua tarkkailevat lähinnä lääkärit, jotka potilaan tavatessaan pystyvät päättelemään puristusvoimasta paljonkin.

Lääkärit tietävät, että ne ihmiset, jotka ovat hakeutuneet lääkäriin tiettyjen oireiden takia, eivätkä purista kättä kunnolla kätellessään, ovat isommassa riskissä saada sydänkohtauksen. Lisäksi heillä on suurempi riski sairastua vakaviin sairauksiin, kuten syöpään.

Iällä ja kunnolla ei väliä

Kädenpuristuksen voimaa verrattiin terveydentilaan neljä vuotta kestäneessä seurantatutkimuksessa. Tutkittuja ihmisiä oli hurjat 140 000 ja seurantamaitakin peräti 17.

Tutkimuksessa saatiin selville, että sellaisilla tekijöillä kuin ikä, fyysisen treenaamisen määrä sekä päihteiden käyttö ei vaikuttanut kädenpuristuksen voimaan ratkaisevasti. Niistä huolimatta sairaudet voi ennustaa osittain kädenpuristuksen voimasta.

Lue myös: Sinisilmäisillä on paras viinapää - lue, mitä silmiesi väri kertoo sinusta

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat