Chiliä smoothiessa? Vinkit, joilla saat vaihtelua terveysjuomaasi

23.06.2015 22:15 - Tiina Svensk

Smoothie on terveellinen vaihtoehto aamu- tai välipalaksi, mutta joskus tutut reseptit saattavat tuntua puuduttavilta. Onneksi annosta on helppoa ja nopeaa piristää pienillä muutoksilla.

Valitsetko smoothien usein päiväsi ensimmäiseksi ateriaksi tai treenin jälkeiseksi palautusjuomaksi? Samat reseptit saattavat kuitenkin alkaa kyllästyttää nopeasti, mutta onneksi omia annoksia on helppo päivittää uusiksi seuraavilla vinkeillä:

Valitse uusi perusraaka-aine: Kokeile päivittää smoothiesi vaikkapa maidottomaksi versioksi vaihtamalla jogurtti tai maito esimerkiksi kookos- tai mantelimaitoon.

Suosi kausituotteita: Valitse raaka-aineita smoothieesi kauden mukaan. Jo yksittäinen uusi lisä perinteiseen aamupala-smoothieen voi piristää annosta yllättävän paljon. Kokeile rohkeasti myös erikoisempia hedelmiä ja saatat ihastua trooppiseen makuelämykseen.

Kokeile rohkeasti mausteita: Oletko lisännyt smoothieesi koskaan mausteita? Kokeile rohkeasti inkivääriä, kanelia, chiliä tai kardemummaa, sillä useat mausteet tuovat myös muiden raaka-aineiden makuja paremmin esiin.

Muuta smoothien koostumusta: Lisää blenderiin pähkinöitä, jääpaloja tai kaurahiutaleita muuttaaksesi smoothien koostumusta. Pieni lisä päivittää välipalasi hetkessä erilaiseksi.


Lue myös: Muunna smoothie kauneusjuomaksi - katso vinkit

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat