Nyt asia selvisi: Miksi baari-illan päätteeksi tekee mieli kunnon kaloripommia?

02.07.2015 20:15 - Eeva Rajala

Tuoreen tutkimuksen mukaan erityisesti naiset ovat halukkaita syömään enemmän alkoholin juonnin jälkeen.

Moni on huomannut, miten alkoholipainotteisen juhlaillan jälkeen pitää koukata vielä hampurilaisella, kebabilla tai pizzalla - oikeastaan mille rasvaiselle herkulle vaan, kunhan siinä on kaloreita. Viimeistään krapulassa runsaskalorinen ateria on paikallaan.

Alkoholi herkistää aromeille

Tutkijat ovat nyt saaneet selville, miksi erityisesti naisilla tekee mieli mässätä ruoalla baari-illan jälkeen. Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan alkoholi tekee aivoista herkemmät ruokien aromeille, mikä lisää myös ruokahalua. Kyseessä on ensimmäinen tutkimus, missä selvitettiin aivojen ja kalorien saannin yhteyttä ja roolia naisten alkoholin juonnin jälkeen.

Tutkimukseen osallistui 35 tupakoimatonta ja normaalipainoista naista. Selvisi, että aivojen hypotalamus vastaa aktiivisemmin ruokien tuoksuun kuin muihin tuoksuihin sen jälkeen, kun koehenkilöinä toimineet naiset olivat juoneet alkoholia.

Syy painonnousuun?

- Monet alkoholijuomat ovat täynnä tyhjiä kaloreita, ja kun yhdistää ne kalorit ruoan kaloreihin, se saattaa johtaa energiaepätasapainoon ja mahdolliseen painonnousuun, tutkimusta johtanut tohtori William Eiler sanoo Daily Mail -lehdelle.

Tutkijoiden mukaan alkoholin ja syömisen suhde nähdään usein yksinkertaisena, mutta uusi tutkimus paljastaa kyseessä olevan todennäköisesti paljon monimutkaisempi prosessi.


Lue myös: Tutkimus väittää: Sinisilmäiset ihmiset juovat alkoholia muita enemmän

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat