Auttaa krapulaan ja puhdistaa ihon - tiesitkö hunajan terveyshyödyistä?

16.08.2015 14:15 - Tiina Svensk

Hunaja on täynnä entsyymejä, antioksidantteja ja probiootteja. Hyvän makunsa lisäksi se myös tekee hyvää kehollemme.

Hunajaa käytetään yleensä makeutusaineena erilaisiin ruokiin ja juomiin. Makea herkku on kuitenkin täynnä keholle arvokkaita ainesosia, jotka tekevät meille paljon hyvää. Tiesitkö, mihin kaikkeen hunajaa voikaan käyttää?

1. Puhdista kasvosi: Hunaja toimii loistavana puhdistuaineena, sillä se ei kuivata tai riko ihoa. Lempeä puhdistus sopii kaikille ihotyypeille.

2. Helpottaa krapulaan: Jos kostean illan jälkeen olo on heikko, helpota olotilaasi hunajalla. Nauti pari teelusikallista hunajaa, sillä se on täynnä fruktoosia: hedelmäsokeri käynnistää aineenvaihduntasi, ja huomaat olosi kohentuvan pian!

3. Nosta energiatasojasi: Energiapatukoiden sijaan voit nauttia myös hunajaa. Hunaja on täynnä hiilihydraatteja, jotka nostattavat verensokeria nopeasti. Voit herättää itsesi myös aamuisin lusikallisella hunajaa kahvikupin sijaan.

4. Helpottaa kurkkukipua: Hunaja puhdistaa nielua ja helpottaa tulehdustilaa, joten syysflunssiin kannattaa varautua kipua lievittävän hunajan voimin.

5. Kosteuttaa kynsinauhat: Seeuraavan kerran manikyyriä tehdessäsi voit hoitaa kynsiäsi ja etenkin kynsinauhojasi hunajanaamiolla. Hunaja kosteuttaa kynsinauhoja tehokkaasti.

6. Hiusnaamio: Hunaja tekee ihmeitä hiuksillesi! Hunajanaamiolla voit hoitaa kuivuneita hiuksia ja huonokuntoisia latvoja. Lisäksi hunaja kosteuttaa ja pehmentää hiuksiasi.

7. Puhdistaa haavoja: Antibakteerinen hunaja puhdistaa tehokkaasti myös haavoja ja naarmuja. Ennen laastarin asettamista voit siis puhdistaa haavasi luonnon omalla puhdistusaineella!

Lue myös: Kasvot paljastavat terveydentilasi - lue selitykset tutuille iho-ongelmille

Lähde: SHE Finds

Kilpailut

Uusimmat