Tulossa kiireinen päivä? 3 rauhallista tapaa aloittaa aamu

10.09.2015 22:45 - Emma Ylistalo

Tiedät varmasti sellaisen aamun, kun mikään ei mene niin kuin haluaisit. Aamukiireessä kahvi läikkyy puhtaalle paidalle ja avaimet ovat hukassa. Mitä jos aloittaisitkin päiväsi aivan toisella tavalla?

Aamu vaikuttaa paljon siihen, millainen päivästäsi tulee. Siihen kannattaa siis panostaa. Lue alta kolme eri vaihtoehtoa ja valitse niistä itsellesi mieluisin. Kun sitoudut siihen 40 päivän ajaksi, voit huomata selvän eron aamuissasi ja aamuhetken vaikutuksen loppupäivään.

Tämän ajan jälkeen voit edelleen jatkaa harjoitusta, vaihtaa sitä tai lisätä vaikka toisen harjoituksen tehdäksesi aamustasi entistä rauhallisemman. Ennen harjoituksen aloittamista, etsi sille sopiva paikka esimerkiksi makuuhuoneestasi ja tee erityinen, mukava tila itsellesi.

1. Visualisoi paras päiväsi
Ota aikaa luoda selkeä visio parhaasta päivästäsi. Tämän voit tehdä sängyssäsi heti herättyäsi, suihkussa, juodessasi aamukahviasi tai omassa pienessä paikassasi, jonka olet tehnyt tätä varten. Sulje silmäsi ja hengitä syvään sisään ja ulos. Kun tunnet itsesi rauhalliseksi, ala kuvitella parasta mahdollista versiota juuri alkavasta päivästäsi.

Miltä sinusta tuntuu aamupalan jälkeen, kun olet kävelemässä töihin? Kuinka työpäiväsi sujuu? Miltä erilaiset tapahtumat päivän aikana tuntuvat? Käy koko päiväsi läpi näin ajatuksissasi siihen pisteeseen, kun illalla menet nukkumaan.

2. Kokeile päästää irti hokeman avulla
Kuulutko niihin, jotka ahdistuvat heti aamusta jo pelkästä ajatuksesta, kuinka paljon pitäisi saada aikaiseksi päivän aikana? Silloin tämä harjoitus on sinulle! Tämä yksinkertainen ajatusharjoitus auttaa sinua karistamaan negatiiviset ajatukset ja saamaan rauhallisen olotilan.

Toista vain yksinkertaisesti sanoja "päästä irti". Ajattele jokaisella sisäänhengityksellä sanaa "päästä" ja jokaisella uloshengityksellä sanaa "irti". Kun toistat tätä, hengitä aina vain syvempään ja rauhallisemmin. Pidä silmät kiinni ja istu helpossa risti-istunnassa tai tuolilla. Tätä yksinkertaista meditaatioharjoitusta voit tehdä missä vain hektisen arjen keskellä.

3. Keskity sisäiseen valoosi
Ota aamuisin aikaa keskittyäksesi omaan itseesi ja sisäiseen energiaasi. Tätä harjoitusta varten kannattaa valita itselleen sopiva teemalaulu. Se voi olla mikä tahansa, kunhan se on kappale, joka saa sinut hehkumaan sisältä ulospäin ja saa sinut tuntemaan itsesi mahtavaksi.

Laita kappale soimaan, istu itsellesi tekemääsi paikkaan silmät suljettuna, jalat ristittynä ja kämmenet ylöspäin. Kuvittele iso valopallo sydämesi kohdalle ja kuvittele sen kasvavan joka kerta, kun vedät syvään henkeä. Kun kappaleesi loppuu, vedä syvään henkeä, pidättele sitä kymmenen sekuntia ja kuvittele samalla kerääväsi kaikki valo ympäriltäsi itseesi. Uloshengityksellä tuo itsesi takaisin nykyiseen hetkeen ja paikkaan. Tämä kappale voi auttaa sinua myös rauhoittumaan kesken päivän.

Jos jokin harjoituksista ei 40 päivän jälkeen ole tuottanut haluttua tulosta, kokeile seuraavaa. Näillä kiirettömillä aamuharjoituksilla sinulla on mahdollisuus tehdä päivästäsi parempi ja tuotteliaampi.


Lue myös: Uraohjusten 5 yleisintä aamumokaa, joista on syytä opetella eroon

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat