Uraohjusten 5 yleisintä aamumokaa, joista on syytä opetella eroon

06.09.2015 20:15 - Reetta Haverinen

Jos tahdot voida paremmin niin henkisesti kuin fyysisestikin,  sinun parasta pysyä aamuisin kaukana ainakin tietokoneestasi ja hiilihydraattipitoisista sokeriaamiaisista.

Monien aamut koostuvat totutuista tavoista, jotka laittavat päivän rutiininomaisesti käyntiin. Joistakin aamumaneereista kannattaisi kuitenkin opetella suosiolla eroon. Varsinkin monet uraohjukset sortuvat huomaamattaan näihin alla mainittuihin rutiineihin, jotka eivät ainakaan paranna heidän vireystilaansa ennen työmaalle suuntaamista.

Jos jotkut seuraavista kohdista tuntuvat tutuilta, on parasta tehdä muutos parempaan heti huomenna:

1. Tarkistat sähköpostisi heti herättyäsi

Älä aloita päivääsi heti työasioilla vaan herää rauhassa uuteen päivään. Maailma pysyy raiteillaan, vaikket heti tarkistaisikaan saapuneita viestejäsi. Kaiken lisäksi unisilla silmillä saatat helposti tehdä kirjoitusvirheitä vastatessasi sähköposteihin kukonlaulun aikaan. Malta siis mielesi ja paneudu työasioihin vasta kodin ulkopuolella - paitsi jos olet yrittäjä ja pidät toimistoa kotonasi!

2. Jätät aamutreenisi välistä

Jos olet ajatellut meneväsi lenkille tai salille heti aamutuimaan, mutta väsymys painaa kuntoiluintosi pohjamutiin, älä hylkää suunnitelmiasi. Suurella todennäköisyydellä et jaksa pitkän työpäivän jälkeen kuntoilla, joten tee se heti aamulla. 

3. Otat pitkän lämpimän suihkun heti herättyäsi

Vaikka sinun tekisi mieli oleskella lämpimän veden höyryissä puolen tunnin ajan, ei se välttämättä kannata. Lämmin vesi rentouttaa lihaksiasi ja saa sydämesi sykkeen hidastumaan, joten tunnet itsesi entistä väsyneemmäksi ja unisemmaksi.
Jos tahdot virkistäytyä suihkussa unien jälkeen, tee se nopeasti viileän veden alla.

4. Syöt hiilihydraattipitoisen aamiaisen

Jos syöt aamulla pelkkiä nopeita hiilihydraatteja, eivät ne pidä nälkääsi. Huolehdi siitä, että aamiaisesi sisältää myös proteiinia. Se takaa, että pysyt kylläisenä pidempään. Muista myös suosia hitaasti sulavia hiilihydraatteja, jotka pitävät verensokerisi pidempään tasaisena.

Kaikkein huonoin aamupalaratkaisu on kuitenkin turvautua pelkkään mustaan kahviin. Älä siis skippaa aamiaistasi, vaikka sinulla olisi kuinka kiire!

5. Peset hampaasi heti aamiaisen jälkeen.

Hampaat on hyvä pestä ennen töihin lähtöä, mutta älä tee sitä heti ruokailun jälkeen. Hampaidesi pinta on vaurioaltis heti syötyäsi, joten malta hetki mielesi ennen kuin tartut hammasharjaasi. Parasta on, jos odottelet ainakin puoli tuntia, ennen kuin puhdistat purukalustosi.

Muista, että hampaat voi harjata myös ennen aamiaista, jolloin hammastahnan fluori suojaa hampaita tulevilta happohyökkäyksiltä.

Lue myös: Täydellinen aamu koostuu pienistä asioista - ota uudet tavat osaksi arkeasi

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat