Torju flunssa terveellisellä mehushotilla

13.09.2015 17:15 - Emma Ylistalo

Moni joutuu kylmempien ilmojen saapuessa ikävän syysflunssan kouriin. Muutaman ruoka-aineen yhdistämällä saa tehtyä flunssaan helpottavan mehushotin.  

Kun syysflunssa iskee, kannattaa ottaa aikaa levätä ja parantua. Muutama ruoka-aine voi kuitenkin parantaa vastustuskykyämme ja näin myös auttaa oloamme kylmemmän ilman saapuessa. Tämä terveellinen mehushotti sisältää porkkanaa, inkivääriä, sitruunaa ja valkosipulia.

Porkkanoista saa antioksidantteja, beetakaroteenia ja  A-vitamiinia, joka tukee vastustuskykyämme. Porkkana myös tuo juomaan hieman makeutta ja auttaa tasapainottamaan muita makuja. Inkivääri taas auttaa lihassärkyihin ja se helpottaa myös pahaa oloa. Sitruunasta saa C-vitamiinia ja tasaapinottaa kehon pH-arvoja. Valkosipuli on avainasemassa tässä ohjeessa sen pitkän historian takia vastustuskyvyn parantajana. Porkkanan, inkiväärin ja sitruunan kanssa yhdessä valkosipuli ei myöskään maistu niin voimakkaasti kuin voisi luulla.

Vastustuskykyä parantava mehushotti

Ainekset:

4 porkkanaa
2 sitruunaa kuorittuna
ison peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 – 4 valkosipulin kynttä

Heitä kaikki ainekset yksitellen mehustimeen. Ohjeesta tulee kolme shottia. Halutessasi voit esimerkiksi lisätä makeutta teelusikallisella raakahunajaa.

Kuvan juomaa ei ole tehty tällä ohjeella.


Lue myös: Iskikö flunssa? Katso ohjeet helppoihin kuumiin juomiin

Lähde: With food and love -blogi

Kilpailut

Uusimmat